Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ. Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα

Και τα δύο έργα είχε αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία Μηχανική

Τέλος για δύο από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα και μάλιστα με σφραγίδα. Συγκεκριμένα με απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ διαλύθηκαν τα δύο μεγαλύτερα έργα στην Πελοπόννησο στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Τα δύο τμήματα που διαλύεται η σύμβαση είναι:


1.«Κατασκευή Υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη από χ.θ. 28+000 έως χ.θ. 67+870 και από χ.θ. 79+000 έως χ.θ.91+500 (με σήραγγες Δερβενίου, εκτός σήραγγας Αιγίου» (Αριθμός Σύμβασης511/2007)
2.«Κατασκευή Υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο Τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη από χ.θ. 21+200 έως χ.θ.28+000, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας Μελισσίου» (Αριθμός Σύμβασης 510/2006)
Η απόφαση ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς δεν υπήρχαν πληροφορίες για προβλήματα στα δύο αυτά έργα. Ωστόσο το ypodomes.com επικοινώνησε με την ΕΡΓΟΣΕ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε τα δύο έργα σταμάτησαν οριστικά μιας και οι ημερομηνίες αλλά και οι παρατάσεις των συμβάσεων είχαν παρέλθει προ πολλού και τα έργα δεν είχαν ολοκληρωθεί.
Τα δύο αυτά έργα ξεκίνησαν το 2006 και το 2007 και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2010 αλλά οι συνεχείς παρατάσεις έφεραν τα έργα στο σημερινό σημείο. Να θυμίσουμε ότι εκτός από αυτά τα έργα διαλύθηκαν και άλλες σημαντικές συμβάσεις σιδηροδρομικών έργων όπως το τμήμα Πειραιάς-3 Γέφυρες και έργα στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός.

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ
Τα δύο έργα είναι αρκετά προχωρημένα και μάλιστα το ένα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το έργο που περιλαμβάνει τις σήραγγες Δερβενίου το ποσοστό ολοκλήρωσης είναι 75% ενώ το έργο που περιλαμβάνει τη σήραγγα Μελισσίου είναι σε ποσοστό ολοκλήρωσης 85%. Και τα δύο έργα ήταν ενταγμένα σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Η απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ είναι να γίνει μία συνολική επαναδημοπράτηση «σκούπα»που θα περιλαμβάνει και τα υπολειπόμενα έργα των δύο έργων, όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες από άλλες εργολαβίες, ενώ θα συμπεριληφθεί και η επιδομή σε όλο το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη.
Ήδη αυτή την χρονική στιγμή ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης ενώ το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Ο προϋπολογισμός για το έργο σκούπα θα είναι κάτι παραπάνω από 100.000.000 ευρώ. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης θα είναι μέχρι το τέλος του 2014.
Ο στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη μέχρι το τέλος του 2014 ενώ μέχρι το τέλος του 2016 να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων με την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ρίο.
Bestnews


ΕΡΓΟΣΕ: Τίτλοι τέλους για δύο από τα μεγαλύτερα έργα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη - Διαλύθηκαν οι συμβάσεις και με... σφραγίδα!

Και τα δύο έργα είχε αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία Μηχα