Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νέα πρωτοβουλία από Περιφέρεια-Δήμο Βόλου για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου


Επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΣΕ και τις θυγατρικές του εταιρίες (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ) απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μετά και την εξέλιξη της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 22 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου, πλέον των 28 εκατ. που διαθέτει το Ταμείο JESSICA (εκ των οποίων τα 20 είναι από την Περιφέρειας Θεσσαλίας).
Στην επιστολή τους ενημερώνουν για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στις 13-06-2012 με τη συμμετοχή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) Θεσσαλίας στην οποία επιβεβαιώθηκε η κοινή στάση των φορέων της Θεσσαλίας.
«Παραμένουμε σταθεροί ότι το έργο που πρέπει να προταθεί και να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος JESSICA, είναι όπως συμφωνήσαμε και παλαιότερα παρουσία σας, η ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία και το σχεδιασμό της υλοποίησης του εν λόγω έργου» ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Βόλου.
ypodomes