Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σπίτι-τρένο στην Βρετανία!

Πραγματικά μοναδικό το σπίτι του Jim Higgins. Είναι χτισμένο γύρω από ένα παλιό βαγόνι. Πρόκειται για μία πλήρως λειτουργική οικία στην Κορνουάλη που περιλαμβάνει ένα ανακαινισμένο τραίνο της Great Western Railway ηλικίας 130 ετών μέσα στους χώρους του.
«Το βαγόνι κατοικείτο από την Elizabeth Richards από το 1930. Το μέρος ήταν γνωστό ως Lizzies Place μέχρι που εκείνη πέθανε το 1966. Από τότε έμεινε άδειο για πολλά χρόνια μέχρι που το βρήκε ο πεθερός μου ψάχνοντας ένα μέρος για να φτιάξει το σπίτι του. Όταν όμως κατέθεσε αίτηση για να χτίσει ένα μπάνγκαλοου του είπαν πως το βαγόνι βρισκόταν εκεί τόσο πολύ καιρό που δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί. Κι έτσι εκείνος αποφάσισε να χτίσει το σπίτι γύρω του!»
Ο Allen έχτισε το σπίτι, κουζίνα, σαλόνι κλπ αλλά τα υπνοδωμάτια βρίσκονται μέσα στο βαγόνι. Στις εργασίες επισκευής, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες, είχε εργαστεί και ο Higgins.
«Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί η αυθεντικότητά του», λέει. Ο Higgins λέει πως σκέφτεται να το ανοίξει στο κοινό όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα υπάρξει ενδιαφέρον.