Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων Προαστιακού

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία της γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Ασπροπύργου και Μαγούλας, στο σημείο όπου είχε διαπιστωθεί την περασμένη Παρασκευή εκτεταμένη κλοπή υλικού ηλεκτροκίνησης.
Τα συνεργεία του σιδηροδρομικού δικτύου εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής ενώ άμεσα αντέδρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα δρομολογώντας πετρελαιοκίνητες αμαξοστοιχίες στο τμήμα όπου είχε γίνει η κλοπή προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Οι κλοπές σιδηροδρομικού υλικού προκαλούν μεγάλες ζημιές στο δίκτυο και καθυστερήσεις στα δρομολόγια ενώ η αποκατάστασή τους έχει επιβαρύνει με εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια τον φορολογούμενο πολίτη.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τις Αστυνομικές Αρχές θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να εξαλείψουν το φαινόμενο κλοπών σιδηροδρομικού υλικού. Οι έλεγχοι του δικτύου θα ενταθούν ενώ θα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα ζητούνται αποζημιώσεις και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των δραστών.