Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει:
"Ποτέ άλλοτε στη διάρκεια του εργασιακού μας βίου δεν βρεθήκαμε σε δυσκολότερη θέση από αυτή που βρισκόμαστε σήμερα. Η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την Κυβέρνηση στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας», δεν έχει προηγούμενο.
Συνάδελφοί μας οδηγούνται στον προθάλαμο της απόλυσης, οι αποδοχές μας μειώνονται δραματικά, χαράτσια επιβάλλονται και όλα αυτά εν ονόματι της «εξυγίανσης» της οικονομίας που επιβάλλουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου όπως και η προηγούμενη, λειτουργεί ως απλός διαχειριστής των αποφάσεων Μέρκελ – Σαρκοζί που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών αδιαφορώντας αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση.
Για τους εργαζόμενους ο αγώνας είναι μονόδρομος. Μόνο μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες μπορεί να δοθεί απάντηση σε όλους εκείνους που διαβουλεύονται για μας. Να δοθεί απάντηση στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα που συμπεριφέρονται ως κατακτητές.
Οι σιδηροδρομικοί δεν μπορούν να μένουν έξω από αυτούς τους αγώνες. Έχουμε επί πλέον λόγους. Από το πρώτο μνημόνιο ο σιδηρόδρομος βρέθηκε στο επίκεντρο. Η ψήφιση του νόμου 3891 συρρίκνωσε το σιδηροδρομικό δίκτυο, συρρίκνωσε το ανθρώπινο δυναμικό κατάργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η υπογραφή της ΣΣΕ το Μάρτιο του 2011 μέσα στο γενικό ορυμαγδό έβαζε στοιχειωδώς του κανόνες που αφορούσαν τις μισθολογικές απολαβές του προσωπικού. Με το νόμο 4024 η Κυβέρνηση καταργεί τον ίδιο της τον εαυτό αφού καταργεί στην ουσία μέρος του νόμου 3891 που ψήφισε. Όταν το Κράτος δεν σέβεται τις αποφάσεις του πώς μπορεί να περιμένει να τις σεβαστούν οι Πολίτες αυτής της χώρας;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Είναι η στιγμή που θα κριθούν τα πάντα για τη ζωή μας. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να διατηρεί ο καθένας, είναι η ώρα να δώσουμε μάχες μαζί με όλο το εργατικό κίνημα. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την 1 Δεκεμβρίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΗΣ Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6), ΩΡΑ: 10.00’ π.μ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.