Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βάσανα των σιδηροδρομικών τελειωμό δεν έχουν

Φαίνεται η μοίρα τους το έχει. Τα βάσανα τους τελειωμό να μην έχουν. Αναφερόμαστε φυσικά στους σιδηροδρομικούς οι οποίοι πριν καλά- καλά συνέλθουν από τα διαδοχικά κτυπήματα των τελευταίων χρόνων με τις σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους και τον καθημερινό ψυχολογικό πόλεμο, τόσο με τις απολύσεις όσο και με τις μετατάξεις, τώρα ..
δέχονται ένα ακόμα κτύπημα, αυτό με τις λίστες εφεδρείας. Εύλογες οι αντιδράσεις τους και η οργή τους. θα πρέπει κάποτε οι ιθύνοντες αυτού του τόπου να κατανοήσουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι εργαζόμενοι με προσωπικότητα και με ευαισθησίες. Στο κάτω -κάτω οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ πλήρωσαν στο πολλαπλάσιο το τίμημα της δήθεν εξυγίανσης, γιατί πάλι αυτοί. Δεν έφτασαν που εκδιώχτηκαν 1600 και πλέον σιδηροδρομικοί. Δεν έφτασαν τόσες περικοπές στους μισθούς τους. Τι άλλο επιζητούν, τον αφανισμό τους; έλεος?

Τα «Σιδηροδρομικά Νέα» Όρθια στις επάλξεις της ενημέρωσης.

«Το ερώτημα που τέθηκε σήμερα στο διαχειριστή του blog από πολλούς σιδηροδρομικούς ήταν αν τα «Σ.Ν» θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να ενημερώνουν με το ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος τους σιδηροδρομικούς αλλά και τις εκατοντάδες των φίλων του σιδηροδρόμου. Θα παραμείνουν εδώ όρθια στις επάλξεις της ενημέρωσης».

Αυτά γράφαμε μεταξύ των άλλων στις 27 Μαϊου. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η απόφαση μας τότε ήταν σωστή και αποβλημένη . Τώρα που οι σιδηροδρομικοί περνούν δύσκολες στιγμές τα «Σ.Ν» είναι εδώ για να συμβάλουν κατά το δυνατόν στην σωστή και έγκυρη ενημέρωση τους. Ευχόμαστε η μπόρα αυτή να περάσει χωρίς συνέπειες..