Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΌΓΛΟΥ: "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ"

Η υποταγμένη ηγεσία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ) με πρόσχημα αυτή τη φορά, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύντροφος της Υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης, ολοκληρώνουν το τρίτο μέρος (το πρώτο ήταν η ενδοτική στάση τους στην ψήφιση του ν. 3891/2010 και το δεύτερο ήταν η υπογραφή της ΣΣΕ 2011 που επικύρωσε αυτό το νόμο) του ξεπουλήματος του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών.
Ο στόχος για κινητοποιήσεις, προκειμένου η φασιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πολιτική ή να εξαιρέσει τον ΟΣΕ από την εργασιακή εφεδρεία, είναι αποπροσανατολιστικός και οδηγεί σε ακόμη μία ήττα. Ευθύνη τώρα έχουν και οι άλλες παρατάξεις από τη στιγμή που δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της ΠΑΣΚ.
Ούτε και τώρα θα αλλάξουν. Το δείχνει η στάση που κράτησαν οι σύντροφοι τους (αυτή τη φορά μαζί με τη ΔΑΚΕ) στον ΟΤΕ όπου υπέγραψαν ΣΣΕ μείωσης μισθών πάνω από 30%. Το δείχνει η προδοτική στάση του επικεφαλής τους Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου. Το δείχνει η αγωνία τους να μη ασκούν ακόμη και τώρα τα μικροκομματικά τους καθήκοντα ώστε να συνεχίσουν να έχουν μικροπροσωπικά οφέλη. Το δείχνουν τα στελέχη τους που συνεχίζουν να συνεργάζονται στην εφαρμογή αυτών των σχεδίων.
Οι σιδηροδρομικοί βάζοντας στη γωνία τέτοιες συμβιβασμένες ηγεσίες πρέπει να βάλουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους το δικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από το να
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Μόνο αυτός ο στόχος και η υλοποίηση του, μπορεί να δώσει διέξοδο στα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων και σαφές μήνυμα στην όποια αυριανή κυβέρνηση ότι
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Παναγιώτης Τερζόγλου