Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΤΡΑΜ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ


Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ. Πριν από λίγο, στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό
Σε νέα ταλαιπωρία αναμένεται να υποβληθεί το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, που διακινούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες καθημερινώς.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μέσα αυτά αποφάσισαν, ύστερα από μια πολύωρη συνεδρίαση, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησής του.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που προωθείται από την κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι ήδη το προσωπικό των εταιρειών που εργάζονται έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Η απεργία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αρχή, καθώς την Πέμπτη θα γίνει και νέα συνεδρίαση και η τάση που επικρατεί είναι να ληφθεί απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται στο "χορό" να μπουν και οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.