Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Παναγιώτης Τερζόγλου «Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σιδηροδρομικό»

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΣ με την ψευδεπίγραφη υπογραφή «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ», αφού ποτέ δε συνεδρίασε η Διοίκηση της ΠΟΣ ώστε να την επικυρώσει, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον κατήφορο του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των σιδηροδρομικών, το οποίο υπό την καθοδήγηση της αυτοδύναμης ΠΑΣΚ, έφτασε στην πλήρη ανυποληψία.
Η «στο πόδι» απόφαση για εθιμοτυπική συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία (την Πέμπτη 22/9/2011) που προκήρυξαν τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα από συνελεύσεις, αποδεικνύει και τον τυχοδιωκτικό της ρόλο.
Η γύμνια της και ο διαλυτικός ρόλος της αναδεικνύεται περίτρανα και στην εν λόγω ανακοίνωση. Είναι ή «άσχετοι» ή προβοκάτορες:
1.- Όταν διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση απασφάλισε την «πυρηνική βόμβα» του Μεσοπρόθεσμου, μόλις λίγες ημέρες πριν στη ΔΕΘ. Τόσο καιρό, από το Μάρτη του 2010, τι κάνει η κυβέρνηση;
2.- Όταν διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση είναι απλώς … παραδομένη στις διαθέσεις της τρόικα … και ότι ο κ. Βενιζέλος είναι απλώς … ο πλέον πειθήνιος υπουργός στην τρόικα;
3.- Όταν ακόμη και τώρα, αφήνουν τους σιδηροδρομικούς στο περιθώριο και διαχειρίζονται αυτό το τεράστιο θέμα των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ σαν να πρόκειται για το α ή το β επίδομα;
Το βέβαιο είναι τούτο. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ. Και όπως μέχρι πριν λίγες ημέρες στα γραφεία της ΚΑΡΟΛΟΥ, σχεδίαζαν «κουτάκια» σε οργανογράμματα και οργάνωναν μετακινήσεις «δικών τους παιδιών», έτσι και τώρα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για την κυβέρνηση τους για να μη χάσουν και αυτοί τα μικροπροσωπικά τους οφέλη. Γι αυτό και μιλούν ακόμη για … ανατροπή αυτών των πολιτικών!!!
και όχι να βάζει εκβιαστικά διλήμματα, όπως: καλά, να φύγουν αυτοί … οι άλλοι όμως θα είναι καλύτεροι; Είναι καθοριστικής σημασίας για τους μετέπειτα αγώνες, οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις να μην αποχωρούν, αλλά να γκρεμίζονται από τους εργαζόμενους.
Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σιδηροδρομικό, κάθε εργαζόμενο. Να γυρίσει την πλάτη του στις συμβιβασμένες ηγεσίες. Να αντισταθεί στην εξαθλίωση, στο φόβο, στην κατάργηση κάθε ελευθερίας.
ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Παναγιώτης Τερζόγλου