Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 7,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις της ΕΡΓΟΣΕ

Αφορούν σε 225 δικαιούχους

Στην καταβολή προκαταβολής 50% του συνολικού ύψους της αποζημίωσης που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο από τις απαλλοτριώσεις της ΕΡΓΟΣΕ προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού, σε συνέχεια επικοινωνίας και κατόπιν διαρκών παρεμβάσεων της Βουλευτή Φθιώτιδας Κατερίνας Μπατζελή.
 Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εταιρείας με τους εκπροσώπους των δικαιούχων, ο τελικός πίνακας των οποίων έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι, ενώ ήδη έχει συγκεντρωθεί στην αρμόδια διεύθυνση της ΕΡΓΟΣΕ το 95% των εξουσιοδοτήσεων των δικαιούχων για την προκαταβολή 50% της αποζημίωσης που τους αναλογεί.Οι αποζημιώσεις, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ είναι ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ και αφορούν περίπου 225 δικαιούχους στο τμήμα Στύρφακα- Σταυρός -Λυγαριά.Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι «μετά από συνεχείς διεργασίες με τη διοίκηση του Οργανισμού επιλύεται σε μεγάλο βαθμό ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό πολλούς κατοίκους της περιοχής».
newsdeast.gr