Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη απεργία αποφάσισε για αύριο Δεύτερα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης στο προαστιακό δίκτυο της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε. μετά από έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Δευτέρα 26/09/2011 , στο Προαστιακό Δίκτυο Αθηνών (Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο ) μαζί με τους συναδέλφους στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς , αντιδρώντας στις απολύσεις .( που θέλουν να επιβάλουν με τον μανδύα της εργασιακής εφεδρείας ).
O κλάδος έλξης – μηχανοδηγοί , εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό , έχει ήδη υποστεί μεγάλη μείωση προσωπικού κατά την εφαρμογή του Νόμου 3891 -2010 , με τις υποχρεωτικές μετατάξεις που αυτός επέβαλε. Αυτό αποδεικνύεται από τις 5.072 μέρες άδειας και τα 3.500 ρεπό , που οφείλονται σήμερα στους μηχανοδηγούς και μόνο για τους πρώτους 9 μήνες του 2011.
Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του προσωπικού του κλάδου έλξης θα σημάνει και δραματική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , τόσο στις εμπορευματικές όσο και στις επιβατικές και προαστιακές δραστηριότητες , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία και την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας .
Την εποχή που ζητούμενο όλων είναι η ανάπτυξη , καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τις δραστηριότητες του σιδηροδρόμου και των μέσων σταθερής τροχιάς ( βασικού μοχλού ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία ) και όχι να την εμποδίζει με τις πολιτικές που εφαρμόζει.

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν.Γραμματέας
ΕΠΑΜ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΒΑΣΙΛ. ΤΟΥΡΛHΣ