Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Σ.Ε.Κ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22.6.2011
Στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ το Μάη, με θέμα τις προτάσεις του ΟΣΕ για το νέο Οργανόγραμμα και τους νέους Κανονισμούς, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ (επικεφαλής της ΠΑΣΚ-Σ) απηύθυνε πρόσκληση στη ΣΕΚ και το ΠΑΜΕ να μπουν στο αυτοδύναμο (ΠΑΣΚ-Σ) Προεδρείο της Ομοσπονδίας...
Δεν θεωρούμε αφελείς τους συναδέλφους της ηγεσίας της ΠΑΣΚ-Σ. Κάθε άλλο. Η πρόταση όμως αυτή δεν μπορεί ούτε καν να συζητηθεί, εφόσον ως ΣΕΚ σεβόμαστε την ιστορία μας και διατηρούμε τις αρχές μας.
Ως παράταξη έχουμε εδώ και χρόνια καταθέσει τις απόψεις μας για το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας. Οι απόψεις αυτές έβρισκαν κατά καιρούς σύμφωνη την ΠΑΣΚ –Σ, όμως δεν υλοποιούνταν ποτέ. Τελευταία φορά που καταθέσαμε τέτοιες απόψεις για αναδιοργάνωση του σ.κ. μπροστά στην μπόρα που ερχόταν, ήταν τον Μάρτη του 2010 λίγο πριν το Μνημόνιο και τις εκλογές στο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ. Οι προτάσεις αυτές λοιδωρήθηκαν από την ΠΑΣΚ-Σ και έμειναν αναπάντητες από τις άλλες παρατάξεις.
Θεωρούμε ότι οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν έχουν τελειώσει όλα. Παρά την εκδίωξη 1.700 σιδηροδρομικών, μένουμε ακόμη πολλοί και έχουμε πολλά να κάνουμε. Η πρόταση μας απευθύνεται κυρίως στην ηγεσία της ΠΑΣΚ αλλά και στις άλλες παρατάξεις.
1.- Κατάργηση των σωματείων σφραγίδων που λειτουργούν σήμερα και ίδρυση 2 διεκδικητικών – αυτόνομων συνδικάτων σιδηροδρομικών στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
2.- Άμεσες εκλογές στα 2 συνδικάτα.
3.- Συνέδριο της νέας Ομοσπονδίας. Εκλογή νέων οργάνων.
Συνάδελφοι της ηγεσίας της ΠΑΣΚ-Σ. Ιδού η Ρόδος!!!
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΣ ΣΕΚ