Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Την συμμέτοχη των εργαζομένων  του ΟΣΕ στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγελλαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισε η ΠΟΣ. Σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας και μαζί τους και οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα.Οι κυβερνητικές, αντεργατικές επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι, στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα,Οι κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες αποφάσεις κατ΄επιταγήν της τρόικας, είναι σίγουρο ότι οδηγούν τους εργαζόμενους πιο βαθιά στην κρίση, στην ύφεση και στην ανεργία.
Διαφωνούμε, Αντιδρούμε και Απεργούμε απέναντι στις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση και εκποίηση των ΔΕΚΟ.
Διεκδικούμε την υπεράσπιση όλου του δημόσιου, οικονομικού χώρου, αλλά και των κοινωνικών αγαθών που προσφέρουν στην κοινωνία (μεταφορές, ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες κ.λ.π.).
Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ στις 11 του ΜΑΗ, αντιδρώντας και βροντοφωνάζοντας:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ζ η τ ά μ ε:
Κανονισμούς Εργασίας, με τις βασικές αρχές για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου,
Οργανόγραμμα που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηρόδρομου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ΩΡΑ: 11.00’ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ)
☛ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
(ΩΡΑ: 10.00’ - ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6)
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.