Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ αποδοκιμάζει την επαναφορά σε διευθυντικές θέσεις συνταξιούχους σιδηροδρομικούς

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος αναφέρει:
«Με την υπ’ αριθμ. 4658/14-2-2011 απόφαση το ΔΣ του ΟΣΕ, ενέκρινε την εισήγηση της Διεύθυνσης Προσωπικού στην οποία προτείνεται η κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών, από συνταξιούχους συναδέλφους και μάλιστα τους ίδιους που κατείχαν τις εν λόγω θέσεις όταν ήταν εν ενεργεία.
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ αποδοκίμασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ανωτέρω μεθοδεύσεις με το υπ΄ αριθμ.118/17-2-2011 έγγραφο που απέστειλε στις Διοικήσεις του ΟΣΕ.
Είναι αδιανόητο για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς για τους οποίους εκκρεμούν προαγωγές από το 2006, στερώντας τους το δικαίωμα για υπηρεσιακή εξέλιξη και ενώ μετατάσσονται υποχρεωτικά στα πλαίσια της δήθεν οικονομικής εξυγίανσης του Οργανισμού, να βλέπουν την επαναφορά συνταξιούχων Μηχανικών στις θέσεις που κατείχαν με ανάθεση καθηκόντων και όχι μετά από κρίση προαγωγών σύμφωνα με τον ισχύοντα ΓΕΚΑΠ, επιβαρύνοντας με αρκετές χιλιάδες ευρώ το προϋπολογισμό του Οργανισμού.
Η Διοίκηση προκλητικά την 18-02-2011, ενέκρινε με την υπ’αριθμ. 4664/28-02-2011 απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ την επανατοποθέτηση και άλλων τριών συνταξιούχων Μηχανικών σε Διευθυντικές θέσεις για χρονικό διάστημα ενός έτους. Τονίζουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων οι κενές θέσεις των Διευθυντών δεν προκηρύχθηκαν ως όφειλαν.
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τις ανωτέρω μεθοδεύσεις της Διοίκησης και ενημερώνει τα μέλη του ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την εξασφάλιση των έννομων συμφερόντων των μελών του και να σταματήσει τις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της διοίκησης του Οργανισμού».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΛΛΑΣ