Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο- Ροδοδάφνη

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου κατασκευής διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτο- Ροδοδάφνη Το έργο, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 50 % από το Ταμείο Συνοχής και κατά 50 % από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 93.800.000,00 ευρώ και το φυσικό αντικείμενό του συνοπτικά περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:
- Την κατασκευή των χωματουργικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής και το υπόστρωμα επιδομής στην περιοχή Διακοπτού, Ελαιώνα ,Ροδιάς.
- Τις απαραίτητες σιδηροδρομικές γέφυρες ,οδικές γέφυρες, κάτω διαβάσεις οδών, γεφυρώσεις ποταμών και όλα τα αναγκαία τεχνικά έργα.
- Την πλήρη κατασκευή των κάθετων και παράπλευρων οδών και τα έργα διευθέτησης ομβρίων, αποστράγγισης ,αποκατάστασης αρδευτικών δικτύων κλπ.
- Την πλήρη κατασκευή των σιδηροδρομικών Σταθμών και Στάσεων Ξυλοκάστρου, Ακράτας, Αιγίου, Ν. Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου Διακοπτού και Ελίκης.
- Όλες τις Η/Μ εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού των Άνω και Κάτω Διαβάσεων από Κιάτο μέχρι Ροδοδάφνη.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίσθηκε στους τριάντα μήνες.
"Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και κομβικό τμήμα για την ομαλή εξέλιξη του συνόλου του έργου κατασκευής της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο-Πάτρας, προσδίδει μεγάλη ικανοποίηση, την οποία οφείλω να εκφράσω δημόσια" αναφέρει σε ανακοίνωσή του Ο περιφερειακός Συμουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤΓΟΣΕ κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και συνεχίζει:
"Οφείλω δημόσια επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τους υπόλοιπους συναδέλφους της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ, τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και την Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας και τους εκπροσώπους των τοπικών Φορέων, που συνέβαλλαν καθοριστικά μέσα από επίπονο, εξαιρετικά δύσκολο αλλά απόλυτα αναγκαίο διάλογο και συνεργασία, στο ξεπέρασμα των δυσκολιών και των προβλημάτων.Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν αποδεκτά από την ΕΡΓΟΣΕ, το σύνολο των τοπικών αιτημάτων που ήταν τεχνικά εφικτό να γίνουν και τα οποία ως γνωστό αποτελούν αντικείμενο εντονότατου προβληματισμού των τοπικών κοινωνιών και φορέων, για πάνω από μία δεκαετία.
Η ΕΡΓΟΣΕ , σε συνεργασία πάντοτε με τους αρμόδιους τοπικούς Φορείς , στην δύσκολη σημερινή συγκυρία , εργάζεται συστηματικά και επίπονα, για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών των εργολαβιών που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για την άμεση κατά το δυνατό δημοπράτηση και των υπολειπόμενων-μέχρι την Πάτρα- τμημάτων της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής, ώστε ο Σύγχρονος Σιδηρόδρομος, το μοναδικό Αναπτυξιακό, Περιβαλλοντικό και Ασφαλές Μέσο Μεταφοράς, να αποτελέσει και για την περιοχή μας, το συντομότερο δυνατό ,καθοριστικό Μοχλό Ανάπτυξης και Προόδου".
Best news