Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Άποψη αναγνώστη σιδηροδρομικού. Καληνύχτα?


Συνάδελφοι καληνύχτα.
Σας γράφω μερικές σκέψεις ψιθυριστά φοβούμενος μήπως σας ξυπνήσω και διαταράξω τις ισορροπίες του οικοσυστήματος σας. Αρχές δεκαετίας του 1990 εκατό και πλέον σιδηροδρομικοί καθημερινά στην αποβάθρα του σταθμού της Πάτρας απεργούν, αγωνίζονται, κλείνουν τις γραμμές, πάνε κατηγορούμενοι στα δικαστήρια και όλα αυτά εξαιτίας της κατάργησης των λεωφορειακών γραμμών του ΟΣΕ.
Τέλη δεκαετίας του 2000 εκατό λαθρομετανάστες καθημερινά βολτάρουν στην αποβάθρα. Εργαζόμενος κανείς να αγωνίζεται να φωνάζει να απεργεί για την κατάργηση του σιδηρόδρομου. Εργαζόμενοι ημέρες απεργιών φοβισμένοι μέσα από τα γκισέ και τα γραφεία με κατεβασμένα τα στόρια και της κουρτίνες περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία (εστί λέμε τώρα την απεργοσπασία). Μέλη των Δ.Σ. των σωματείων την εβδομάδα των κινητοποιήσεων παίρνουν άδειες και τρέχουν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι στα χωριά τους.
Προσωπικό κίνησης: 380 μετατάξεις ή απολύσεις δεν ξέρω σύμφωνα με το σχέδιο νόμου. Εργαζόμενοι 60 περίπου στον κλάδο στην Πάτρα.
1η ημέρα απεργίας 25/10/10 απεργοί δύο (2).
2η ημέρα απεργίας 26/10/10 (ημέρα ψήφισης του Σ/Ν απεργοί οχτώ (8).
3η ημέρα απεργίας 27/10/10 απεργεί ας μην αναφερθούμε σε αυτό;;;;;;;.
Έρχεται η ΠΟΣ για ενημέρωση είκοσι πέντε περίπου εργαζόμενοι παρευρίσκονται στο Ε.Κ.Π..
Έρχεται στο σταθμό της Πάτρας αρχηγός κόμματος της Βουλής για να συζητήσουμε το πρόβλημά μας εργαζόμενοι που παρευρίσκονται δέκα (10).
Έρχεται η ημέρα ψήφισης του Σ./Ν. παρόντες στο σταθμό της Πάτρας σε προγραμματισμένη συγκέντρωση οι «ΡΟΜΠΕΝ» του συνδικαλιστικού κινήματος και μια χούφτα εργαζόμενοι μετρημένοι στα δάχτυλα.
Για την ιστορία η περιοχή της Πάτρας απασχολεί περίπου 300 σιδηροδρομικούς.
Αναρωτιέμαι συνάδελφοι οι Γάλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη το μεροκάματο?.
Ας τελειώσουν κάποτε τα παραμύθια συνάδελφοι, ας κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη και ας αναρωτηθούμε τι θα απαντήσουμε αύριο στα παιδιά μας όταν μας ρωτήσουν τι κάναμε εμείς για να έχουν δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνική καταξίωση και στην αξιοπρέπεια.
Φοβάμαι πως δεν θα έχουμε να τους πούμε και πολλά πράγματα.
Η κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα αντικατοπτρίζουν το λαό που τους εκλέγει. Αυτοί μας αξίζουν αυτούς έχουμε. Ας αναρωτηθούμε όλοι και κυρίως ας αναρωτηθεί το κομματικά ελεγχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα τι φταίει.
Τέλος θα ήθελα να χαιρετήσω τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Σ.Σ.Β.Ε. που είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Ευχαριστώ όσους συναδέλφους οι οποίοι έστω και στον ύπνο τους με άκουσαν.
Αν είναι να ξυπνήσουμε συνάδελφοι ας ξυπνήσουμε σιγά – σιγά με βάρδιες για να μην διαταράξουμε τις ισορροπίες του εκλογικού σώματος στον νομό μας.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !!!!!!!!!!
Ένας απογοητευμένος σιδηροδρομικός.