Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αύριο η δίκη μεταξύ ΟΣΕ και Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας για αθέμιτο ανταγωνισμό


Παρέμβαση από τους Πολίτες Εν Δράσει


Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη μεταξύ του ΟΣΕ και του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας για αθέμιτο ανταγωνισμό, με αιχμή του δόρατος το δρομολόγιο Πάτρα - Ρίο. Οι Πολίτες Εν Δράσει με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο σιδηρόδρομμος.
Αναλυτικά: "Με αφορμή τη δίκη που θα διεξαχθεί μεταξύ του ΟΣΕ και του Αστικού ΚΤΕΛ (το αστικό ΚΤΕΛ έχει στραφεί εναντίον του ΟΣΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό) την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, εμείς ως πολίτες αυτής της πόλης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Πάτρας υπολείπονται κατά πολύ όσον αφορά στην ποιότητα αλλά και τη συχνότητα των δρομολογίων σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το γεγονός αυτό πολλές φορές αποθαρρύνει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν.
• Είναι γνωστό πια σε όλους ότι το τρένο αποτελεί οικονομικό και οικολογικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την επέκταση της χρήσης του.
• Η λειτουργία της γραμμής του τρένου που συνδέει την πόλη της Πάτρας με το Ρίο, στο οποίο βρίσκονται δύο μεγάλες υπηρεσίες όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο έτυχε από την έναρξη της λειτουργίας της σημαντικής ανταπόκρισης από εκατοντάδες πολίτες και φοιτητές της Πάτρας, γεγονός το οποίο δε θα πρέπει να αγνοηθεί από τους ιθύνοντες.
• Η για πρώτη φορά εφαρμογή της μηνιαίας κάρτας πολλαπλών διαδρομών στην πόλη μας αποτελεί δείγμα υγιούς οικονομικού ανταγωνισμού και αποβαίνει προς όφελος των πολιτών-καταναλωτών.
Τέτοιες προσπάθειες όπως η λειτουργία της γραμμής του τρένου Πάτρας-Ρίου θα πρέπει να στηρίζονται και όχι να υπονομεύονται. Κυρίως όμως, δε θα πρέπει να αποτελούν πεδίο στείρων αντιπαραθέσεων, θέτοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών σε δεύτερο ρόλο."
Ελευθερία Μακρυγένη BEST News