Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στα πλαίσια των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών. Στους συγκεντρωθέντες μίλησε ο πρόεδρο του ΣΣΒΕ κ. Γιάννης Βλάχος , ενώ χαιρετισμό απεύθυναν
η Βουλευτής του ΚΚΕ κ Σοφία Καλαντίδου και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμανατίδου καθώς και ο Εκπρόσωπος του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Γιάννης Κούτρας. Στην συνέχεια εργαζόμενοι δια μέσου των οδών Μοναστηρίου και Διοικητηρίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου επιτροπή από την διοίκηση του ΣΣΒΕ με επικεφαλή τον Πρόεδρο του κ. Γιάννης Βλάχο, μαζί με τις βουλευτίνες κ.κ. Καλαντίδου και Αμανατίδου καθώς και υπ. Περιφερειάρχη κ. Χωριανόπουλο επέδωσαν σε γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ψήφισμα των εργαζομένων του ΟΣΕ.

Παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου του ΣΣΒΕ κ. Γιάννη Βλάχου στην συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Φίλοι και Φίλες,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε, να βροντοφωνάξουμε ότι αυτό που πάει να κάνει αυτή η Κυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου για τον ΟΣΕ είναι έγκλημα. Έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, έγκλημα κατά των εργαζομένων, έγκλημα για το περιβάλλον, έγκλημα για τη χώρα μας. Τις συνέπειες της συρρίκνωσης – αφανισμού του Σιδηροδρόμου από τον τόπο μας θα τις πληρώσουν και οι επόμενες γενιές. Εμείς το φωνάζουμε προς όλους, προς όλες τις κατευθύνσεις. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δε το γνώριζε εκ των υστέρων. Ο καθένας από τους τριακόσιους της Βουλής που θα το ψηφίσει θα αναλάβει και προσωπικά τις ευθύνες που του αναλογούν. Όλοι κρίνονται. Ας το έχουν αυτό κατά νου. Και ας μη θεωρήσουν ότι πολιτεύονται ανέξοδα. Εμείς οι σιδηροδρομικοί δηλώνουμε ότι όταν έρθει η ώρα θα τους στείλουμε το λογαριασμό.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Φίλοι και Φίλες,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εμείς, οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλονίκης, εδώ στο σταθμό των τρένων για να στείλουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα σε κάθε εμπλεκόμενο. Το Σιδηρόδρομο που εμείς υπηρετούμε τον αγαπάμε, τον νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο από κάποιους όψιμους "φίλους" που θέλουν τάχα να τον σώσουν, να τον "εξυγιάνουν", να τον "αναπτύξουν". Αφού τον κατάντησαν με την πολιτική τους σαν τα μούτρα τους έρχονται τώρα να φορτώσουν όλες τις διαχρονικές πολιτικές αμαρτίες του στις πλάτες των εργαζομένων. Βγαίνουν και λένε, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, ότι για το σημερινό χάλι του Σιδηρόδρομου φταίνε οι εργαζόμενοι. Φαρισαίοι, υποκριτές επωμιστείτε έστω για μία φορά τις ευθύνες που σας αναλογούν. Νόθο παιδί δικό σας είναι και ο Σιδηρόδρομος. Δεν τον αναγνωρίζετε; Ξεχάσατε γρήγορα και πολύ εύκολα, φαίνεται, ποιοι και με ποιες πολιτικές έφτασαν το Σιδηρόδρομο σε αυτό το χάλι. Και τώρα δείχνετε άλλους. Ξεχάσατε ακόμα και τις κατά καιρούς διαχρονικά δηλώσεις κάποιων "ότι αν λειτουργεί ακόμα ο Σιδηρόδρομος, λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και στην αγάπη των εργαζομένων". Τα ξεχάσατε τόσο εύκολα. Τα ξεχάσατε γιατί τώρα δεν εξυπηρετούν τα σχέδιά σας. Εμείς το φωνάζαμε δυνατά και θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δουλειά μας, για το ψωμί μας. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι για να μας το κόψετε πιο εύκολα. Ότι και αν κάνετε θα μας βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Φίλοι και Φίλες,
Τα τελευταία χρόνια μπαράζ δημοσιευμάτων, εκπομπών για το Σιδηρόδρομο δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη. Μας εμφάνιζαν εμάς, τους εργαζομένους, σαν λαθρέμπορους (μαύρα βαγόνια). Σαν τεμπέληδες, υψηλόμισθους, πάρεργους. Προετοίμαζαν την κοινή γνώμη για να δεχτεί χωρίς αντιστάσεις τα σχέδιά τους για το ξεπούλημα, τη συρρίκνωση και τη διάλυση του Σιδηροδρόμου. Τι δεν ακούσαμε, τι δε διαβάσαμε όλον αυτόν τον καιρό; Από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, από τους παπαγαλίζοντες πολιτικούς. Όταν όμως το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα αντεπιτέθηκε με τα λίγα μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν τις απόψεις – θέσεις μας, πολλοί από αυτούς άρχισαν να μασάν τα λόγια τους, πολλοί από αυτούς κρύφτηκαν.Τα επιχειρήματά μας έχουν δύναμη. Έχουν δύναμη γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας, έχουν δύναμη γιατί απεικονίζουν την πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που η Κυβέρνηση, το κυβερνόν κόμμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να έρθουν στο συνέδριό μας για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Αρκούνται στο να μονολογούν στα φιλικά τους μέσα. Αποφεύγουν το διάλογο, φοβούνται την άποψή μας, τα επιχειρήματά μας, δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια. Δεν θέλουν να αποκαλυφτεί ποιοι ευθύνονται.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Φίλοι και Φίλες,
Ψηλά το κεφάλι. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Πολλές φορές η ιστορία έχει καταγράψει με χρυσά γράμματα όχι μόνο τις νίκες αλλά και τις ήττες. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τον τίμιο, τον αξιοπρεπή αγώνα μας. Απέναντί μας έχουμε πολλούς και ισχυρούς. Μπορεί να περάσουν. Θα πρέπει όμως να περάσουν από πάνω μας. Δε θα μεριάσουμε. Μπορεί να μας κερδίσουν. Την αξιοπρέπειά μας, την ψυχή μας δεν θα την πάρουν όμως ποτέ.
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
Φίλοι και Φίλες,
ΚΑΛΗ και ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ