Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Συνέχεια της αντιπαράθεσης και σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την αποπομπή του κ. Καραπάνου από την διοίκηση του ΟΣΕ.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η αντιπαράθεση στην Εξεταστική επιτροπή της βουλής που διερευνά τις συμβάσεις του ΟΣΕ με την εταιρία siemens με το θέμα της αποπομπής του κ. Δημητρίου Καραπάνου από την διοίκηση του ΟΣΕ ως αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων. Παραθέτουμε τους διαλόγους που αφορούν το θέμα του κ. Καραπάνου μεταξύ του πρόεδρου της εξεταστικής κ. Σ. Βαλυράκη και του βουλευτή κ. Π. Καμμένου.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας πω ότι ο κ. Καραπάνος είναι τώρα κάτω, διότι του ανέφερα εγώ την απάντηση του κυρίου Αντιπροέδρου, ότι δηλαδή με την επιστολή του ο ίδιος ουσιαστικά παραιτείται και μου είπε: Όχι, είναι ακριβώς το αντίθετο.
Και μάλιστα σε λίγη ώρα θα σας καταθέσω τα Φύλλα της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που αποδεικνύουν αυτό που κατέθεσε ο συγκεκριμένος μάρτυρας ότι εξεδιώχθη παρανόμως από το Διοικητικό Συμβούλιο. Και θα καταθέσω στην Επιτροπή τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που αποδεικνύουν ότι –επειδή αυτός και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ παραμένουν οι μόνοι εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών- είναι αυτοί, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Υπάρχει δε και τοποθέτηση των δυο άλλων εκλεγμένων σε θυγατρική του Ο.Σ.Ε. με το ίδιο σκεπτικό. Άρα, δεν υπάρχει θέμα παραιτήσεως ουσιαστικά της διεκδικήσεως του κ. Καραπάνου και μάλιστα της εμμονής του ότι εκδιώχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και ελπίζω ότι δεν θα συνεχίσει αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία θα βγει από τον Ο.Σ.Ε. μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή. Είναι έτσι κι αλλιώς παράνομη η εκδίωξή του μέχρι να γίνει το συνέδριο της Ομοσπονδίας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Παρακαλώ όμως –και επαναλαμβάνω την παράκληση και προς τον κ. Νικητιάδη και προς τον κ. Καμμένο- να συνεννοηθείτε και να συνεννοηθείτε και με τον κ. Καραπάνο που βρίσκεται κάτω, ώστε να μην έχουμε δυο απόψεις.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουμε διαφορετικές απόψεις, κύριε Πρόεδρε. Τι να κάνουμε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, δεν συνεννοηθήκατε!
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μένουμε σε διαφορετικές απόψεις, διότι ο κ. Νικητιάδης ισχυρίζεται πως δεν προκύπτει από την επιστολή του ότι δεν εξεδιώχθη λόγω της κατάθεσής του κι εμείς στηρίζουμε τη θέση Καραπάνου που λέει ότι γι’ αυτό εξεδιώχθη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Από τις τοποθετήσεις σας συμπεραίνω –αν κάνω λάθος, διορθώστε με- ότι οι δυο σας δεν έχετε συνεννοηθεί. Συνεννοηθείτε –εν πάση περιπτώσει- και κρατήστε ο καθένας την άποψή του. Μιλήστε και με τον κ. Καραπάνο, να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη.. .
«Σ.Ν» Κύριοι της εξεταστικής επιτροπής παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα με το θέμα του κ. Καραπάνου θλιβόμαστε βαθύτατα, με την στάση σας και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατός σε μια χώρα που γέννησε την Δημοκρατία τα αυτονόητα να γίνονται θέματα. Σε πια χώρα δημοκρατική στον κόσμο εκπρόσωπος των εργαζομένων να αποπέμπεται και οι εκπρόσωποι του λαού να ψάχνουν για αιτιάσεις; Κρίμα.
Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε πια είναι η στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΟΣΕ για την αποπομπή του κ. Καραπάνου. Θα περιμένουμε απάντηση.