
Η West Japan Railway Co. (JR West) θα ενσωματώσει δεδομένα από το N-net, ένα νέο δίκτυο παρατήρησης υποβρυχίων στην υποτιθέμενη επικεντρική περιοχή του Nankai Trough, στο σύστημα έκτακτης ανάγκης σεισμών για τον Sanyo Shinkansen ξεκινώντας από τον Απρίλιο.
asahi.com
Ο πρόεδρος της JR West, Σότζι Κουρασάκα, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Μαρτίου ότι η ενημέρωση θα επιτρέψει τις στάσεις έκτακτης ανάγκης του τρένου υψηλής ταχύτητας έως και 20 δευτερόλεπτα ταχύτερα από ό,τι προηγουμένως.
Ο JR West εισήγαγε για πρώτη φορά το σύστημα ανίχνευσης το 1996, το έτος μετά τον Μεγάλο Σεισμό Hanshin.
Το Σύστημα Επείγουσας Ανίχνευσης και Συναγερμού Σεισμών χρησιμοποιεί σεισμόμετρα στην ακτή και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής για την ανίχνευση του μικρού πρωτογενούς σεισμού ή κύματος P.
Εάν προβλεφθεί ένας μεγάλος σεισμός, ενεργοποιείται ένα φρένο έκτακτης ανάγκης για το Σινκανσέν πριν από την άφιξη του πιο καταστροφικού δευτερογενούς κύματος S, το οποίο ταξιδεύει πιο αργά.
Από το 2010, το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα από την Έγκαιρη Προειδοποίηση Σεισμών της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας.
Το σύστημα άρχισε επίσης να ενσωματώνει δεδομένα το 2019 από το DONET ( σύστημα Dense Oceanfloor Network για σεισμούς και τσουνάμι).
Αυτό το υποβρύχιο δίκτυο παρατήρησης που λειτουργεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Επιστήμη της Γης και την Ανθεκτικότητα σε Καταστροφές (NIED) εκτείνεται από τα ανοικτά των ακτών της Νομαρχίας Μίε έως τα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Νομαρχίας Κότσι.
Το N-net είναι ένα παρόμοιο δίκτυο παρατήρησης που χρησιμοποιεί υποθαλάσσια καλώδια, το οποίο εγκαταστάθηκε από την NIED πέρυσι, το οποίο καλύπτει την περιοχή από τα ανοικτά των ακτών της Νομαρχίας Κότσι έως τα ανοικτά των ακτών της Νομαρχίας Μιγιαζάκι.
Η ενσωμάτωση των δεδομένων του N-net θα επιταχύνει την ανίχνευση σεισμών έως και 20 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας ταχύτερες στάσεις έκτακτης ανάγκης στο Shinkansen για τον μετριασμό πιθανών ζημιών.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Αυτή η αναβάθμιση αποτελεί μέρος των ευρύτερων αντισεισμικών μέτρων της JR West.
Μετά τον εκτροχιασμό ενός Joetsu Shinkansen κατά τη διάρκεια του σεισμού Niigata Chuetsu το 2004, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει «προφυλακτήρες πρόληψης εκτροχιασμού» μέσα στις γραμμές για να αποτρέψει την σημαντική παρέκκλιση των τρένων σε περίπτωση εκτροχιασμού.
Η JR West στοχεύει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση σε περίπου 395 χιλιόμετρα τμημάτων υψηλής προτεραιότητας έως το τέλος του οικονομικού έτους 2027, με ολόκληρη τη γραμμή να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του οικονομικού έτους 2052.