Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026

Οι συμβάσεις τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού της Alstom φτάνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο περιοχές



Έχουν υπογραφεί συμβάσεις τροχαίου υλικού της Alstom αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την εταιρεία να αναφέρει τρεις συμφωνίες σε όλη την Αμερική και την Ευρώπη, όπως περιγράφεται σε δήλωση της Alstom μέσω του GlobeNewswire 

railway.supply

Η μεγαλύτερη παραγγελία αφορά μια σύμβαση προμήθειας τροχαίου υλικού στην περιοχή της Αμερικής, αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ευρώπη, η Alstom έλαβε μια παραγγελία συμφωνίας-πλαισίου αξίας περίπου 0,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για παραδόσεις τροχαίου υλικού. Η τρίτη συμφωνία, επίσης στην περιοχή της Ευρώπης, εκτιμάται σε περίπου 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ και συνδυάζει πρόσθετο τροχαίο υλικό με τη σχετική συντήρηση.

Μαζί, αυτές οι τρεις συμβάσεις —συνολικής αξίας περίπου 2,5 δισ. ευρώ— καταγράφηκαν στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025/26, ανέφερε η εταιρεία.

Η Alstom περιέγραψε τις παραγγελίες στο πλαίσιο της εστίασής της στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλει σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσω καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων μεταφορών. Μεταξύ των προσφορών της, περιλαμβάνει τρένα υψηλής ταχύτητας, μετρό, μονοτρόχιους σιδηροδρόμους και τραμ, μαζί με έτοιμα συστήματα, υπηρεσίες, υποδομές, σηματοδότηση και ψηφιακή κινητικότητα.

Η Alstom αναφέρει ότι έχει παρουσία σε 63 χώρες και διαθέτει μια βάση ταλέντων άνω των 86.000 ατόμων από 184 εθνικότητες, όπως αντικατοπτρίζεται στα Βασικά Στοιχεία 2024/25 . Εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Γαλλίας, η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις ύψους 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2024/25 .