Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης: ο σιδηρόδρομος είναι πλέον ασφαλής

Τη διαβεβαίωση ότι πλέον ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι ασφαλής και ότι είναι αδύνατο να συμβούν νέα ατυχήματα παρείχε σήμερα από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο σταθμό , αλλά και το μουσείο των σιδηροδρομικών, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματιδης..

thessaliatv.gr

Εκεί τον ενημέρωσε ο σταθμάρχης Λάρισας Γιώργος Ζήντρος για την απόδοση των νέων συστημάτων τηλεδιοίκησης


«Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ασφαλές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμματίδης, ενώ πρόσθεσε πως με τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί «είναι αδύνατος να γίνει ατύχημα».

Ο κ. Γραμματίδης διαπίστωσε την εξέλιξη που υπάρχει και σε άλλα τοπικά έργα όπως η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, η βελτίωση στις πεζογέφυρες και η συντήρηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο πρόεδρος του ΟΣΕ τόνισε πως «ο σιδηρόδρομος βάλλεται» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι το τρένο.

Σε ότι αφορά τα έργα στις γραμμές Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα εκτίμησε ότι οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το 2027.

Ο κ. Γραμματίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης, όπως και το σταθμαρχείο και στη συνέχεια το Μουσείο Σιδηροδρομικών


Σχόλιο

Όταν μας αποχαιρετούσε ο κ. Γιάννος Γραμματίδης μετά το πέρας της εκδήλωσης στο σιδηροδρομικό μουσείο της Θεσσαλονικης μας είπε» Θα είμαι κοντά στον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς» Είναι βέβαιο ότι, ο κ.  Γραμματίδης  το εννοούσε και αυτό θα φάνει σύντομα. Στο μικρό πέρασμά του από το σιδηρόδρομο άφησε  ανεξίτηλη την περπατησιά του για τους επομένους….  

Χρήστος Γιαννακίδης