Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ουαλία : Η έντονη βροχόπτωση προκαλεί εκτεταμένη αναστάτωση στα ταξίδια - Διακόπηκαν δρομολόγια τρένων


Network Rail Wales & Borders
Οι γραμμές του τρένου κοντά στο Shrewsbury πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα πολλές γραμμές από το Shrewsbury να είναι κλειστές για την ημέρα

bbc.com

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη την Ουαλία σημειώθηκαν σημαντικές διαταραχές εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων, με πλημμύρες σε δρόμους και σε χαμηλά πεδία.

Η Transport for Wales (TfW) ανέφερε πλημμύρες σε όλο το δίκτυό της, με ακυρώσεις κοντά στο Ρέξχαμ, το Σρούσμπερι και το Κάρντιφ.

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας (SWP) είπε ότι έλαβε αναφορές για επιφανειακά ύδατα σε αρκετούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένου του Μ4, ενώ η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας είπε ότι οι δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της περιοχής έχουν επίσης επηρεαστεί.

Το SWP είπε επίσης ότι ένα αυτοκίνητο "πιάστηκε" σε πλημμυρικά νερά μεταξύ Capel Gwilym Road και Thornhill Road, στο βόρειο Κάρντιφ, προτρέποντας τους οδηγούς να αποφύγουν την περιοχή και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές όπου είναι δυνατόν.

Εν τω μεταξύ, τρία σχολεία στο Powys έκλεισαν για το απόγευμα της Τετάρτης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η National Rail προειδοποίησε τους επιβάτες για αναστάτωση στο δίκτυο TfW την Τετάρτη.

Έλεγε: «Το ταξίδι σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το κανονικό.

"Παρακαλώ ελέγξτε ότι ολόκληρο το ταξίδι σας είναι ακόμα δυνατό πριν ξεκινήσετε σήμερα."

Το TfW είπε επίσης ότι πολλές γραμμές πλημμύρισαν, συμπεριλαμβανομένης της «μεγάλης διακοπής» στη μέση και βορειοανατολική Ουαλία, καθώς και καθυστερήσεις στη νότια Ουαλία κοντά στο Κάρντιφ.

Πρόσθεσε ότι οι πλημμύρες οδήγησαν στο αποκλεισμό των γραμμών μεταξύ Shrewsbury και Chester, με ένα "πολύ περιορισμένο" λεωφορείο αντικατάστασης να λειτουργεί.

Οι γραμμές μεταξύ Wrexham Central και Bidston, Merseyside, ακυρώνονται επίσης λόγω πλημμύρας, με διακοπές να αναμένεται μέχρι τις 23:00 την Τετάρτη, ενώ υπάρχουν επίσης ακυρώσεις μεταξύ Hereford και Shrewsbury, ανέφερε η TfW.

Η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης της Βόρειας Ουαλίας ανέφερε ότι έλαβε πολλές αναφορές για πλημμύρες στις περιοχές Flintshire και Wrexham και προειδοποίησε τους ανθρώπους να κρατηθούν μακριά από υδάτινα ρεύματα με γρήγορη ροή.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκαλεί αναστάτωση στους δρόμους σε όλη την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένου του Cathays, του Cardiff

sidirodromikanea.blogspot.com