Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία: Τρένο εκτροχιάστηκε στο Σάαρλαντ, προσκρούοντας σε μεγάλο βράχο.


Ένα τοπικό επιβατικό τρένο που μετέφερε περίπου 100 άτομα εκτροχιάστηκε στη δυτική Γερμανία το απόγευμα της Τρίτης. Ο οδηγός έφερε τραύματα και μώλωπες, αλλά η αστυνομία είπε ότι δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί.

dw.com
msh/jsi (AFP, dpa)

Ένα τρένο από το Saarbrücken προς τη Φρανκφούρτη που μετέφερε τουλάχιστον 100 άτομα εκτροχιάστηκε αργά την Τρίτη αφού χτύπησε σε πεσμένους βράχους και συντρίμμια που βρίσκονταν στις γραμμές.

"Ο οδηγός της ατμομηχανής υπέστη ελαφρά τραύματα με τη μορφή εκδορών", δήλωσε η αστυνομία .

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι οι ταξιδιώτες ήταν «τυχεροί στην ατυχία», καθώς το τρένο είχε σπρωχτεί προς τα αριστερά, προς το κέντρο της γραμμής, αντί προς τα δεξιά από ένα ανάχωμα.
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι επιβάτες ήταν τυχεροί που το τρένο σπρώχτηκε προς τα αριστερά, προς το κέντρο της γραμμής, αντί προς τα δεξιά από το ανάχωμαΕικόνα: Laszlo Pinter/dpa/picture alliance

Το τρένο λειτουργούσε από την ιδιωτική εταιρεία vlexx και εκτροχιάστηκε κοντά στο Namborn στην πολιτεία Saarland .

Οι συνεργάτες διάσωσης εκκένωσαν το τρένο που επλήγη και οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε υπηρεσία αντικατάστασης στην άλλη γραμμή.
Η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε με το τρένο να χτυπά ακόμα

Η πληγείσα σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν, καθώς αστυνομικοί και σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν στο σημείο.

Δημιουργήθηκαν ανταλλακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο DPA ότι το τρένο χτύπησε έναν μεγάλο ογκόλιθο, διαμέτρου περίπου 1 μέτρου. Το πώς έφτασε να πέσει ακριβώς στο μονοπάτι του τρένου, εμποδίζοντας τη γραμμή, από μια κοντινή προεξοχή δεν ήταν αμέσως σαφές.
Οι εικόνες από το σημείο έδειξαν το μέγεθος των βράχων και τις ζημιές που υπέστη το τρένο από την πρόσκρουσηΕικόνα: Laszlo Pinter/dpa/picture alliance

«Η ανακριτική δύναμη του τμήματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Saarbrücken ξεκίνησε έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται.

msh/jsi (AFP, dpa)