Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Εκκενώθηκε τρένο που μετέφερε ευρωβουλευτές μετά από «έκρηξη»

Αξιωματούχος ζητά από το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «να παραμείνει ήρεμο».
Οι πολιτικοί μόλις είχαν επιβιβαστεί σε ένα τρένο Eurostar στις 2:57 μ.μ. που είχε ναυλωθεί από το Κοινοβούλιο προτού εκκενωθούν. | Φωτογραφία BELA MAG από τον Jonas Roosens/AFP μέσω Getty 

Ένα τρένο που μετέφερε ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο πίσω στις Βρυξέλλες την Πέμπτη εκκενώθηκε μετά από προφανή έκρηξη.

politico.eu

Οι πολιτικοί μόλις είχαν επιβιβαστεί σε ένα τρένο Eurostar στις 2:57 μ.μ. που ναυλώθηκε από το Κοινοβούλιο προτού εκκενωθούν στην κεντρική αίθουσα του σταθμού του Στρασβούργου.

Ο Emmanuel Foulon, Βέλγος κοινοβουλευτικός βοηθός στην ομάδα Renew Europe, έγραψε στο Διαδίκτυο ότι άκουσε μια «έκρηξη».

Ο Pelle Geertsen, Δανός αξιωματούχος στην ομάδα της Αριστεράς, περιέγραψε την εκκένωση ως «χαοτική».

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Στρασβούργου.

«Παρακαλώ μείνετε ήρεμοι», προέτρεψε ο αξιωματούχος του κοινοβουλίου Γκιγιόμ Πρινγκιέρς τους συναδέλφους σε ένα email που είδε το POLITICO. «Συνεργαζόμαστε με το Eurostar για να βρούμε μια λύση».

"Η εισερχόμενη και εξερχόμενη κυκλοφορία διακόπτεται στο Στρασβούργο λόγω καπνού που βγαίνει από ένα τρένο", έγραψε στο X TER Grand Est, το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο . «Το τέλος της αναστάτωσης υπολογίζεται στις 18:00».

«Όλοι είναι καλά», είπε μια άλλη υπάλληλος στη σκηνή, η οποία είπε ότι είδε καπνό. «Είμαστε όλοι συνωστισμένοι εδώ [στο σταθμό]», πρόσθεσε.

Έχοντας εντοπίσει κάποιους ευρωβουλευτές να παίρνουν ταξί, ένας κοινοβουλευτικός βοηθός αστειεύτηκε ότι ήταν μια περίπτωση που το Κοινοβούλιο έδινε προτεραιότητα «πρώτα οι ευρωβουλευτές και τα παιδιά».

Ο Bas Eickhout, ευρωβουλευτής των Πρασίνων, είπε ότι η καθυστέρηση του έδωσε μια "καλή ευκαιρία να συναντήσει όλους με τους οποίους δεν μίλησα αυτή την εβδομάδα".

sidirodromikanea.blogspot.com


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει ειδικά τρένα για τα μέλη και το προσωπικό του μεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου, όπου βρίσκονται τα επιμελητήρια του.