Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Παναμάς: Νέα σήραγγα 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών για να περνούν τα τρένα κάτω από ένα από τα πιο διάσημα κανάλια του κόσμου

Οι εργαζόμενοι θα τρυπήσουν βράχο 65 μέτρα κάτω από τον βυθό για 22 μήνες για την τελική φάση του τεράστιου έργου υποδομής.
Ξεκίνησε η κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας σε ένα από τα πιο διάσημα κανάλια του κόσμου.(Εικόνα: Getty)

Ξεκίνησαν οι εργασίες για μια μεγάλη σήραγγα κάτω από ένα εμβληματικό κανάλι της Κεντρικής Αμερικής που μεταμορφώνει τις συγκοινωνιακές συνδέσεις στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες κατασκευής και επένδυσης ξεκίνησαν επίσημα στην πρώτη υποθαλάσσια σήραγγα που θα περάσει κάτω από τη διάσημη διώρυγα του Παναμά για χρήση από το έργο monorail της γραμμής 3 του μετρό της χώρας.
Γιορτάζοντας το εγχείρημα, ο Πρόεδρος του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο είπε: «Ξεκινήσαμε τη μηχανή διάνοιξης σήραγγας που θα κατασκευάσει τη σήραγγα για τη γραμμή 3 του μετρό του Παναμά».
Συνεχάρη τους εργαζόμενους που θα χειριστούν τα μηχανήματα για να σπάσουν βράχο 65 μέτρα κάτω από τον βυθό του καναλιού για 22 μήνες.
«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπω ένα κοινό εργατικό δυναμικό, αλλά κυρίως Παναμά», είπε ο Mulino, σύμφωνα με το Newsroom Panama .
Εννοιολογικές εικόνες της γραμμής 3 του μετρό του Παναμά, που θα διέρχεται από τη σήραγγα(Εικόνα: El Metro de Panama S.)

Η σήραγγα θα είναι ένα βασικό τμήμα του έργου The Metro Line 3, το οποίο ξεκίνησε για την αντιμετώπιση της μεγάλης συμφόρησης στη μητροπολιτική περιοχή, και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια £).
Το όλο έργο αναμένεται να δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας κατά την ανάπτυξή του, εκ των οποίων 800 σε τοπικό επίπεδο.
Η κατασκευή εκτιμάται ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 63 τοις εκατό και όταν ολοκληρωθεί θα συνδέσει το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της χώρας.
Η χρήση της τεχνολογίας monorail θα επιτρέψει επίσης στην υπηρεσία να μετακινηθεί σε περιοχές όπου το υψόμετρο ποικίλλει πολύ, σύμφωνα με την Autodesk .

Απεικόνιση του monorail μόλις τεθεί σε λειτουργία.(Εικόνα: El Metro de Panama S.)


sidirodromikanea.blogspot.com