Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις πληγείσες περιοχές, προειδοποίησε το Φόρεϊν Όφις και προτρέπει τους Βρετανούς να «αναβάλουν τα ταξίδια»



Οι βρετανοί τουρίστες που σχεδιάζουν μια απόδραση στην Αυστρία προειδοποιούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με ενδεχόμενο κλείσιμο δρόμων λόγω πλημμυρών και διακοπές των δημόσιων συγκοινωνιών, εν μέσω καταστροφικών πλημμυρών στην περιοχή. Οι Βρετανοί ταξιδιώτες που επέλεξαν ένα ήσυχο χειμερινό ή φθινοπωρινό διάλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

«Λόγω των πλημμυρών στην ανατολική Αυστρία, μπορεί να σημειωθούν κλείσιμο δρόμων και διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις πληγείσες περιοχές», προειδοποίησε το Φόρεϊν Όφις. "Ελέγξτε πληροφορίες για την οδική κυκλοφορία και ενημερώσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τους αυστριακούς σιδηροδρόμους και τις δημόσιες συγκοινωνίες της Βιέννης πριν ταξιδέψετε."

Οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι της Αυστρίας (OBB) εξέδωσαν συμβουλές που αναφέρουν: «Λόγω των τρεχουσών καιρικών συνθηκών στην Αυστρία, αναμένονται αποκλίσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να αναβάλετε τη μη επείγοντα ταξίδια σε μια άλλη εποχή.

Στην Κάτω Αυστρία, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης παρέμειναν απασχολημένες με σχεδόν 5.000 κλήσεις λόγω των πλημμυρών που παγίδευσαν ορισμένους κατοίκους στα σπίτια τους, ενώ στη Βιέννη, οι πυροσβέστες απάντησαν περίπου 150 φορές από την Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας δρόμους αποκλεισμένους από συντρίμμια και πλημμυρισμένα υπόγεια. από τον τοπικό Τύπο.

Η καταρρακτώδης βροχή και οι πλημμύρες είναι το αποτέλεσμα της καταιγίδας Μπόρις, η οποία έχει σαρώσει επίσης τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, στοιχίζοντας περίπου 16 ζωές.

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένας πυροσβέστης ήταν μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις πλημμύρες στην Κάτω Αυστρία. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε ένα θάνατο από πνιγμό στην περιοχή Κότζκο.

Ο Τουσκ επισκεπτόταν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, η οποία έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος από τις πλημμύρες. Περίπου 1.600 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί στο Kodzko, με τις πολωνικές αρχές να αναπτύσσουν στρατό για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο έδαφος.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική», είπε ο Τουσκ την Κυριακή. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μια από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων ετών πλησιάζει τη Βουδαπέστη, αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος της Βουδαπέστης, Gergely Karacsony.

sidirodromikanea.blogspot.com