Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Φρένο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το Θριάσιο ΙΙ



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κίνησε προχθές διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης για την κοινή εταιρεία που συνέστησαν Hellenic Train και DAMCO, που είναι οι προσωρινοί ανάδοχοι για το Θριάσιο ΙΙ, εκφράζοντας αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα με τις αρχές του ανταγωνισμού.

.businessdaily.gr

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως από την προκαταρκτική αξιολόγηση, εκτιμάται πως «η ΗellenicΤrain έχει πολύ υψηλό μερίδιο αγοράς στην παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων και στη συντήρηση σιδηροδρομικού υλικού». Ως αποτέλεσμα, δε, της εν λόγω συναλλαγής θα αποκτήσει πολύ υψηλό μερίδιο στην αγορά παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης διτροπικού τερματικού σταθμού εμπορευμάτων. «Συνεπώς, εγείρονται προβληματισμοί για αντι-ανταγωνιστικές, κάθετες /συσπειρωτικές, επιπτώσεις», αναφέρεται.

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί εντός 90 ημερών από την έναρξη της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης. Η ενεργοποίηση της διαδικασίας δεν προδικάζει, όπως ξεκαθαρίζεται, το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να προβούν σε τροποποιήσεις ή να προτείνουν την ανάληψη δεσμεύσεων, ώστε να μην προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό της συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επί μέρους αγορές που αφορά.

sidirodromikanea.blogspot.com