Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στην Ινδία. Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες


Οι υπηρεσίες διάσωσης και παροχής βοήθειας σε «πόλεμο» αφού πολλά βαγόνια έφυγαν από τις ράγες, αφήνοντας τουλάχιστον τέσσερα αναποδογυρισμένα.
[Al Jazeera]

Ένα επιβατικό τρένο έφυγε από τις γραμμές στη βόρεια πολιτεία Ούταρ Πραντές της Ινδίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 20, σύμφωνα με τις αρχές.

aljazeera.com

Το Chandigarh-Dibrugarh Express, που συνδέει τις βόρειες πολιτείες της Ινδίας με την ανατολική πολιτεία Assam, εκτροχιάστηκε στην περιοχή Gonda, κοντά στην ιερή πόλη των Ινδουιστών Ayodhya, περίπου στις 14:30 (09:00 GMT) την Πέμπτη, ανέφεραν ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια είχαν ανατραπεί, είπε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Τα πλάνα του δικτύου έδειξαν επιβάτες να στέκονται πάνω από ένα εκτροχιασμένο διαμέρισμα που είχε πέσει στο πλάι του.


Ο Naveen Kumar, επίτροπος αρωγής της πολιτείας, δήλωσε ότι δεκάδες διασώστες, μια 40μελής ομάδα γιατρών και παραϊατρικών και 15 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κυβερνητικά κέντρα υγείας της περιοχής, είπε.

«Το σιδηροδρομικό ατύχημα στην περιοχή Γκόντα είναι εξαιρετικά λυπηρό», δημοσίευσε ο επικεφαλής υπουργός του Ούταρ Πραντές, Γιόγκι Αντιτιανάθ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Οι αξιωματούχοι της περιφερειακής διοίκησης έχουν λάβει οδηγίες να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις ανακούφισης και διάσωσης σε πολεμική βάση και να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Απηρχαιωμένος

Η Ινδία έχει ξεκινήσει έναν εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής υποδομής 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία και τη συνδεσιμότητα.

Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι ενώ τα ατυχήματα έχουν μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Κατά μέσο όρο 20.000 άνθρωποι πέθαναν κάθε χρόνο μεταξύ 2017 και 2021 σε σιδηροδρομικά ατυχήματα – συγκρούσεις, εκτροχιασμοί και άλλες αιτίες – σύμφωνα με επίσημα αρχεία.

sidirodromikanea.blogspot.com