Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ο ΟΣΕ απαντά σε ερώτηση σχετικά με την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής Καστοριάς-Σιάτιστας


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης της Βουλής που κατατέθηκε από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ο ΟΣΕ είχε εκπονήσει στο παρελθόν προμελέτες για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καστοριάς – Σιάτιστας και είχε εκδώσει ΑΕΠΟ.
Για την επικαιροποίηση των μελετών και την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Καστοριάς – Σιάτιστας πρέπει να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης , καθώς η εν λόγω σιδηροδρομική σύνδεση δεν περιλαμβάνεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ


Ερώτηση

«Προοπτική περί της δυνητικής κατασκευής σιδηροδρομικής

γραμμής Καστοριάς-Σιάτιστας»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας πληροφόρησαν, ελπίδες εξαπλώνονται στις τοπικές κοινωνίες Καστοριάς και Σιατίστων περί της δυνητικής προοπτικής επιτάχυνσης της κατασκευής Σιδηροδρομικής Γραμμής Καλαμπάκας - Κοζάνης (Καλαμπάκα - Γρεβενά - Σιάτιστα - Κοζάνη - Πτολεμαίδα). Επιπρόσθετα επί της αναφερόμενης προοπτικής και ως μέρος αυτής, θίγεται και το συναφές ζήτημα μιας μελλοντικής σύνδεσης των Σιατίστων με την Καστοριά. Αν και διαφαίνεται ότι ο ΟΣΕ προς στιγμήν υπολείπεται βούλησης να την εντάξει στο σχεδιασμό του, εντούτοις υφίσταται ενδεχόμενο - όπως διακινείται - σύνταξης σχετικών μελετών επί της προκείμενης προοπτικής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Υφίσταται σχεδιασμός έναρξης των εισαγωγικών διαδικασιών σχετικά με τη δυνητική προοπτική κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής Καστοριάς - Σιάτιστας, όπως επί παραδείγματι σύνταξης μελετών ή διερεύνησης πηγής χρηματοδότησης το προσεχές χρονικό διάστημα;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

sidirodromikanea.blogspot.com