Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τα θύματα του τρένου JR West θρηνούν 19 χρόνια μετά



Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τελετή για τη μνήμη περισσότερων από 100 θυμάτων ενός δυστυχήματος τρένου προαστιακού που συνέβη στη γραμμή Fukuchiyama στη δυτική Ιαπωνία πριν από ακριβώς 19 χρόνια.

japantimes.co.jp

Οι πενθούντες συγγενείς και άλλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα στην τελετή που πραγματοποιήθηκε από τον West Japan Railway, ή JR West, σε ένα μνημείο που χτίστηκε στον τόπο του ατυχήματος στην πόλη Amagasaki, στην επαρχία Hyogo.

Πριν από την τελετή, ο πρόεδρος της JR West Kazuaki Hasegawa και άλλοι αξιωματούχοι του χειριστή της σιδηροδρομικής γραμμής τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 9:18 π.μ., την ώρα της συντριβής, η οποία σκότωσε 106 επιβάτες και τραυμάτισε άλλους 562.

Ο Hasegawa ζήτησε συγγνώμη στην τελετή, στην οποία συμμετείχαν 326 άτομα, λέγοντας: «Προκαλέσαμε ένα μη αναστρέψιμο ατύχημα».

"Η ασφάλεια είναι το θεμέλιο της επιχειρηματικής μας διαχείρισης. Θα ενισχύσουμε την ασφάλεια (των σιδηροδρομικών υπηρεσιών μας) συνεχίζοντας τις προσπάθειες για να κάνουμε χειροπιαστές και άυλες βελτιώσεις", πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής στις 25 Απριλίου 2005, το γρήγορο τρένο των επτά βαγόνια εισήλθε σε μια καμπύλη μεταξύ των σταθμών Tsukaguchi και Amagasaki στη γραμμή Fukuchiyama με ταχύτητα που υπερβαίνει κατά πολύ το όριο για το τμήμα. Το προαστιακό τρένο εκτροχιάστηκε ως αποτέλεσμα και τα δύο πρώτα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε ένα κτίριο συγκυριαρχίας κατά μήκος της γραμμής. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του και ο οδηγός του τρένου.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο JR West άρχισε να κατασκευάζει μια εγκατάσταση για τη συντήρηση ορισμένων βαγονιών του τρένου, με προγραμματισμένη ολοκλήρωση περίπου τον Δεκέμβριο του 2025.

sidirodromikanea.blogspot.com