Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην Αριζόνα του Νέου Μεξικού


Οι αρχές λένε ότι εκτροχιασμός εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και η εκδήλωση πυρκαγιά ανάγκασαν το κλείσιμο μιας βασικής διακρατικής διαδρομής φορτηγών ανατολής-δύσης κοντά στην πολιτειακή γραμμή Αριζόνα-Νέο Μεξικό

abcnews.go.com

Ένα εμπορευματικό τρένο που μετέφερε καύσιμα εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά την Παρασκευή κοντά στην πολιτειακή γραμμή Αριζόνα-Νέο Μεξικό, αναγκάζοντας το κλείσιμο ενός διακρατικού αυτοκινητόδρομου που χρησιμεύει ως βασική διαδρομή φορτηγών.

Οι πρώτοι περαστικοί δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τσαλακωμένα βαγόνια τρένων και μαύρο καπνό.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η εκπρόσωπος της BNSF Railway Lena Kent είπε ότι το προσωπικό της εταιρείας εργάζεται επί τόπου για να καθαρίσει τα συντρίμμια. Ο Κεντ είπε ότι η αιτία του εκτροχιασμού βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Το Interstate 40 έκλεισε από τις αρχές και προς τις δύο κατευθύνσεις στην περιοχή νωρίς το απόγευμα, οδηγώντας φορτηγά και οδηγούς από τον αυτοκινητόδρομο σε εναλλακτικές διαδρομές, ανακοίνωσαν η αστυνομία του Νέου Μεξικού και το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Αριζόνα.

Το τρένο μετέφερε άοσμο προπάνιο και βενζίνη και μισή ντουζίνα βαγόνια πήραν φωτιά και καίγονταν για ώρες μετά τον εκτροχιασμό, είπε ο υπολοχαγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Νέου Μεξικού, Φιλ Βάργκας.

«Φαίνεται ότι απλώς αφήνουν αυτά τα (σιδηροδρομικά) αυτοκίνητα να καούν», είπε ο Βάργκας.

Κοντινές κατοικίες και μια στάση φορτηγού εκκενώθηκαν προληπτικά καθώς οι άνεμοι παρέσυραν πυκνό καπνό και ανταποκρίθηκαν τοπικά συνεργεία της πυροσβεστικής. Ο εκτροχιασμός οδήγησε επίσης την Amtrak να ακυρώσει ορισμένα ταξίδια επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής μεταξύ Λος Άντζελες και Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό.

Η κυκλοφορία στο I-40 υποστηρίχθηκε για περισσότερα από 10 μίλια, αν και άνοιξαν παρακάμψεις σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους δύο λωρίδων κυκλοφορίας, δήλωσε η Kristine Bustos-Mihelcic, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών του Νέου Μεξικού. Η υπηρεσία προειδοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα για εκτεταμένο κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων που θα αυξήσει την κυκλοφορία σε άλλους διακρατικούς αυτοκινητόδρομους, συμπεριλαμβανομένων των I-25 και I-10.

Η Επιτροπή της Arizona Corporation που επιβλέπει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο X ότι 10 σιδηροδρομικά βαγόνια ενεπλάκησαν στον εκτροχιασμό και ότι δύο μετέφεραν υγρό πετρέλαιο. Το πρακτορείο είπε ότι σχεδίαζε να στείλει έναν επιθεωρητή σιδηροδρόμων στο σημείο, αλλά αργότερα έμαθε ότι ο εκτροχιασμός συνέβη στην πλευρά του Νέου Μεξικού των γραμμών.

sidirodromikanea.blogspot.com