Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βαγόνια του μετρό χωρίστηκαν στο χιονισμένο Πεκίνο


Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από διαχωρισμό βαγονιών σε τρένο του μετρό κατά μήκος της γραμμής Changping το απόγευμα της Πέμπτης στο χιονισμένο Πεκίνο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών του Πεκίνου δήλωσε ότι το ατύχημα σημειώθηκε στις 6:57 μ.μ. Στο σημείο έφτασαν άμεσα διασώστες από τα τμήματα έκτακτης ανάγκης, πυροσβεστικής, υγείας και τροχαίας και πραγματοποίησαν επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Τα ανεπηρέαστα τμήματα της γραμμής παρέμειναν σε λειτουργία, σύμφωνα με το μετρό του Πεκίνου. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το ατύχημα και υποσχέθηκε να επωμιστεί το ιατρικό κόστος των τραυματιών επιβατών.

Η κινεζική πρωτεύουσα πλήττεται από χιόνι από την Τετάρτη, με τις σιδηροδρομικές εργασίες να επηρεάζονται και τα σχολεία να έχουν ανασταλεί.

Η πόλη εξακολουθεί να είναι σε πορτοκαλί συναγερμό για έντονη χιονόπτωση, κίτρινη ειδοποίηση για παγωμένους δρόμους και μπλε συναγερμό για κρύα κύματα. Η Κίνα διαθέτει σύστημα προειδοποίησης καιρού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να αντιπροσωπεύει τον πιο σοβαρό συναγερμό, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.

english.news.cn