Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δημήτρης Δουϊνούδης για τον συγγραφέα σιδηροδρομικό Τάκη Παπαδημητρίου: Η κληρονομιά που μας άφησε μας εμπνέει όλους μας


Στις 6 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος «Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού στην οποία έγινε η παρουσίαση του νέου Βιβλίου του σιδηροδρομικού Τάκη Παπαδημητρίου με τίτλο ««Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΥΠΟΔΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ Β' ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» 

Στην εκδήλωση μεταξύ των ομιλητών, που αναφέρθηκαν στο έργο και την προσωπικότητα του συγγραφέα, ήταν και ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός κ. Δημήτριος Δουϊνούδης ο οποίος ανάφερε στην ομιλία του:

"Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Σήμερα συγκεντρωνόμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που με το έργο του και την αφοσίωσή του άφησε εποχή στον κόσμο των τρένων στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Τάκη Παπαδημητρίου, έναν αξιοσέβαστο ερευνητή, έναν αφοσιωμένο φίλο των σιδηροδρόμων, έναν άνθρωπο που με το έργο του αφήνει το στίγμα της αγάπης του για αυτά τα μέσα μεταφοράς.

Το βιβλίο που άφησε πίσω του είναι μια από τις πολλές κληρονομιές που μας άφησε. Μέσα από τις σελίδες του, μας ταξιδεύει στην ιστορία των τρένων στην Ελλάδα, στις στιγμές που διαμόρφωσαν τον τομέα αυτόν, στις στιγμές που συγκινούν και εμπνέουν.

Είναι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για το έργο του Τάκη Παπαδημητρίου, ένα έργο που όχι μόνο τιμά την ιστορία των τρένων αλλά και αναζωογονεί το πάθος και το ενδιαφέρον μας για αυτό τον υπέροχο κόσμο.

Ο Τάκης Παπαδημητρίου, με την εργασία του, μας δείχνει πώς η αφοσίωση και η αγάπη για κάτι μπορεί να μετατραπούν σε έργο που θα αφήσει εποχή. Η παρουσία του εδώ σήμερα μπορεί να μην είναι φυσική, αλλά η κληρονομιά που άφησε πίσω του είναι ζωντανή και εμπνέει κάθε έναν από εμάς.

Ας συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη του Τάκη Παπαδημητρίου, να διατηρούμε ζωντανή την αγάπη και το ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους και ας συνεχίσουμε να εξερευνούμε την ιστορία που μας έδωσε.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com