Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σιδηροδρομικός προειδοποιεί για «κίνδυνο της ζωής επιβατών» από τις ραγισμένες γραμμέςΈνας εργαζόμενος σιδηροδρόμων προειδοποίησε για «κίνδυνο για τη ζωή» μετά την ανακάλυψη ραγισμένων σιδηροτροχιών σε μια πολύ χρησιμοποιούμενη γραμμή τρένου.

Σε τρεις περιοχές της γραμμής Great Western εντοπίστηκαν κατεστραμμένες ράγες σε διάστημα μιας εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Slough.
Οι άλλες ρωγμές ανακαλύφθηκαν στο Bourton, κοντά στο Swindon, και στο Iver στο Buckinghamshire.
Η Network Rail είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η ασφάλεια ήταν η "ύψιστη προτεραιότητά της".

Μέρος της γραμμής στο Iver ήταν εντελώς σπασμένο, με έναν θρυμματισμένο τσιμεντένιο στρωτήρα από κάτω

Ο σιδηροδρομικός εργαζόμενος, τον οποίο το BBC δεν προσδιορίζει, είπε ότι τα επιβατικά τρένα θα ταξίδευαν πάνω από τις ρωγμές με περίπου 125 μίλια την ώρα.

«Έτσι βγαίνουν τα τρένα από τις ράγες, θέτοντας ζωές σε κίνδυνο», είπαν, προσθέτοντας: «Αυτό στο Bourton δεν έγινε αντιληπτό έως ότου ένα μέλος του κοινού που μένει κοντά παρατήρησε μια αλλαγή στον ήχο του τρένου».

Η Network Rail είπε ότι το περιστατικό στο Iver προκλήθηκε από διάβρωση στη βάση της σιδηροτροχιάς.
Είχαν γίνει επισκευές, με την πίστα να αναμένεται να ανανεωθεί τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε.
Το θέμα στο Slough ανακαλύφθηκε την Κυριακή από επιθεωρητές και επισκευάστηκε την ίδια μέρα.

Το Didcot απέχει 52 μίλια από το Paddington σιδηροδρομικώς


Ωστόσο, η αιτία της ζημιάς που εντοπίστηκε την Κυριακή στο Bourton - μεταξύ Swindon και Didcot - είναι ακόμα υπό διερεύνηση, δήλωσε η Network Rail.
Οι περιορισμοί ταχύτητας έκτακτης ανάγκης τέθηκαν σε ισχύ κάθε φορά που αναφέρθηκε μια νέα ρωγμή, δήλωσε εκπρόσωπος του Network Rail.
«Ελέγχουμε προληπτικά όλα τα στοιχεία της γραμμής μας - με το τρένο μέτρησής μας να σαρώνει τη γραμμή κάθε μήνα και οι ομάδες να πηγαίνουν σε όλα τα βασικά στοιχεία για να επιθεωρούν τουλάχιστον κάθε 14 ημέρες», είπαν.
Είπε ότι θα πραγματοποιούσε πρόσθετους ελέγχους υπό το φως των ευρημάτων, αλλά δεν πίστευε ότι ήταν «πρόβλημα τάσης».

BBC.com