Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Φωτιά ξέσπασε μετά από εκτροχιασμό τρένου στη βορειοδυτική Ατλάντα



Ένα τρένο εκτροχιάστηκε το πρωί της Παρασκευής στη βορειοδυτική Ατλάντα.

Συνέβη γύρω στις 6:15 π.μ. στο Howell Yard έξω από τη λεωφόρο Defoor. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Διάσωσης της Ατλάντα λέει ότι οκτώ σιδηροδρομικά βαγόνια, συμπεριλαμβανομένης της ελκτικής μηχανής, συγκρούστηκαν με κάποια άλλα βαγόνια ιδιοκτησίας CSX. Η σύγκρουση προκάλεσε φωτιά στην μηχανή, η οποία περιείχε 4.000 γαλόνια ντίζελ. 

Οι αξιωματούχοι λένε ότι 1.200 γαλόνια κάηκαν στη φωτιά προτού οι πυροσβέστες προλάβουν να σβήσουν τις φλόγες, και 2.800 γαλόνια καυσίμου ντίζελ παραμένουν, αλλά η σκηνή έχει πλέον κριθεί ασφαλής.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η CSX δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση στο περιστατικό:

«Περίπου στις 6:28 π.μ. ET, ένα τρένο Norfolk Southern ήρθε σε επαφή με ένα τρένο CSX σε ένα σημείο ανταλλαγής στο Howells Yard στην Ατλάντα, GA προκαλώντας εκτροχιασμό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά οκτώ βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Η φωτιά σε ατμομηχανή περιορίστηκε και έχει σβήσει. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμα, κανένας κίνδυνος για το κοινό και δεν εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά. Από το περιστατικό απελευθερώθηκε άγνωστη ποσότητα καυσίμου ντίζελ και πλαστικοί πέλλετ. Ο εκτροχιασμός περιέχεται στην ιδιοκτησία CSX. Η CSX εκτιμά την ταχεία δράση των τοπικών πρώτων ανταποκριτών. Η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας καθώς εργαζόμαστε για να αναπτύξουμε ένα σχέδιο ανάκαμψης».

atlantanewsfirst.com
sidirodromikanea.blogspot.com