Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Trenitalia: πάνω από 1 δισ. για την αγορά 40 νέων τρένων Frecciarossa


Η Trenitalia, η μητρική εταιρεία του Passenger Hub του Ομίλου FS, έχει προγραμματίσει μια επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ για την προμήθεια 40 νέων Frecciarossa ETR.1000. Η συμφωνία, που υπεγράφη με τη Hitachi Rail, περιλαμβάνει δέσμευση 861 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 30 τρένων ETR.1000 και δυνατότητα επιλογής για άλλα 10 τρένα με πρόσθετη επένδυση 287 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τον Απρίλιο του 2026, με ρυθμό 8-10 tr;ena ετησίως. Τα τρένα θα παράγονται σε ιταλικά εργοστάσια και θα φορούν το Frecciarossa 1000 liry.

"Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει περαιτέρω επιβεβαίωση της δέσμευσης της Trenitalia για την προώθηση της πιο βιώσιμης και διατροπικής κινητικότητας. Η Frecciarossa, πρωταγωνιστής της πιο πρόσφατης ιστορίας μας, είναι επίσης το μέσο μέσω του οποίου ατενίζουμε το μέλλον. θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε μια πιο άνετη και φιλική προς το περιβάλλον ταξιδιωτική εμπειρία», δήλωσε ο Luigi Corradi, Διευθύνων Σύμβουλος της Trenitalia.


Το Frecciarossa 1000 μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 350 km/h και είναι το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο που έχει λάβει πιστοποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EPD) βάσει προσεκτικής ανάλυσης κύκλου ζωής (LCA). Κάθε λεπτομέρεια, από τα ελαφρά κράματα από τα οποία είναι κατασκευασμένο, μέχρι τους νέους ηλεκτρικούς κινητήρες που το ωθούν, έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο: έως και 30% λιγότερο από τα τρένα AV προηγούμενης γενιάς και η τεχνολογία του χρησιμοποιεί φρένο για την ανάκτηση ενέργειας , επιστρέφοντας έως και 15% της ηλεκτρικής ενέργειας που αποσύρθηκε στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και μειώνοντας την κατανάλωση λόγω τριβής των στοιχείων πέδησης.

Η προσοχή στην ανακυκλωσιμότητα των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το Frecciarossa 1000 ήταν μέγιστη από τη φάση του σχεδιασμού, επιτρέποντάς του να έχει περιορισμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ακόμη και μετά το τέλος του κύκλου ζωής του, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του είναι 94% ανακυκλώσιμο.

Το Frecciarossa, σύμβολο της ιταλικής καινοτομίας και της αριστείας Made in Italy, φτάνει σε 120 προορισμούς στην Ιταλία με περισσότερες από 250 καθημερινές συνδέσεις και τρέχει επίσης στις γραμμές της Ισπανίας και της Γαλλίας.


ferrovie.it
sidirodromikanea.blogspot.com