Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Η Alstom αποκαλύπτει το πρώτο τρένο Omneo σε αξιωματούχους της γαλλικής περιοχής Sud


Η γαλλική κατασκευάστρια ατμομηχανών Alstom και η εταιρεία μεταφορών Transdev παρουσίασαν το πρώτο τρένο Omneo που θα διασχίσει την περιοχή «Sud» του γαλλικού εθνικού δικτύου σε τοπικούς πολιτικούς, πριν τα τρένα ολοκληρώσουν τις δοκιμές στην Τσεχική Δημοκρατία.

Γάτα Βιτάλε

Με αξία συμβολαίου 250 εκατ. ευρώ (273 εκατ. δολάρια), οι συρμοί Omneo προγραμματίζονται να παραδοθούν έως το 4ο τρίμηνο του 2024. Θα λειτουργούν στη γραμμή Μασσαλίας, Τουλόν και Νίκαιας.
Τα 16 τρένα αποτελούνται το καθένα από 8 διώροφα αυτοκίνητα Omneo. Τα αυτοκίνητα έχουν μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και 352 θέσεις (συν 49 αναδιπλούμενα καθίσματα), μαζί με 12 συγκεκριμένες θέσεις για κράτηση για ποδήλατα.
Οι συρμοί θα υποβληθούν σε δοκιμές τροχιάς στην τοποθεσία Velim της Alstom πριν επιστρέψουν στην περιοχή Sud για προ-επιχειρησιακές δοκιμές υπηρεσίας.
Οι συρμοί Omneo θα είναι συμβατοί με το νέο σύστημα σηματοδότησης ERTMS, το οποίο θα εγκατασταθεί σε αυτή τη διαδρομή από το 2028.
Ο Olivier Delecroix, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, Alstom Γαλλίας, τόνισε πώς η υπηρεσία της θα προσθέσει αποτελεσματικότητα στις μεταφορές στην περιοχή του Sud.
Ο Delecroix δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στη δημιουργία της πρώτης παραχώρησης για μια γαλλική περιφερειακή γραμμή με την Transdev. Σήμερα παρουσιάσαμε ένα δοκιμασμένο, άνετο τρένο, ικανό να κινείται με 200 χλμ/ώρα, για να εξυπηρετεί την κινητικότητα όλων των επιβατών.
«Θα παρέχουμε επίσης υποστήριξη συντήρησης και έτσι θα συμβάλουμε στη μακροπρόθεσμη λειτουργική αποτελεσματικότητα των τρένων».
Ο Renaud Muselier, Πρόεδρος της Περιφέρειας Sud Provence-Alpes-Côte-d'Azur δήλωσε: «Σε αυτή τη διαδρομή, ο αριθμός των τρένων θα διπλασιαστεί, γεγονός που θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να μετακινηθούν από το δρόμο στο σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί. στο Σχέδιο μας για το Κλίμα «Une COP d'Avance ».

.railway-technology.com