Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αιματηροί πυροβολισμοί στο μετρό στο Μπρούκλιν


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας ένοπλος πυροβόλησε ένα 17χρονο αγόρι και έναν άνδρα γύρω στα 40 μέσα σε ένα κινούμενο βαγόνι του μετρό, καθώς αυτό πλησίαζε έναν σταθμό του «Bedford-Stuyvesant» του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια της απογευματινής ώρας αιχμής την Τρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5:30 μ.μ. σε ένα τρένο C με κατεύθυνση βορρά καθώς έμπαινε στο σταθμό «Ralph Avenue», είπε η αστυνομία.

Ο 17χρονος τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Bellevue» στο Μανχάταν. Ο άνδρας πυροβολήθηκε στον αριστερό αστράγαλο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Kings County» στο Μπρούκλιν. Και οι δύο ήταν σε σταθερή κατάσταση την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν ήταν σαφές εάν ο ένοπλος, ο οποίος διέφυγε από τη σκηνή, και τα θύματα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Δεν είχε γίνει καμία σύλληψη μέχρι το βράδυ της Τρίτης και η έρευνα για τις συνθήκες γύρω από τον πυροβολισμό, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που τον προκάλεσαν, συνεχιζόταν, ανέφερε η αστυνομία.

Μετά την πανδημία του Covid-19, ο αριθμός των πυροβολισμών στη Νέα Υόρκη συνέχισε να μειώνεται από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Αστυνομικού Τμήματος.

Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πυροβολισμοί μειώθηκαν κατά περίπου 25% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Ο αριθμός των θυμάτων των πυροβολισμών μειώθηκε περίπου κατά 28%.
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: «Associated Press», .ekirikas.com