Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Το κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας ταξιδεύει 450 km/h

Δύο τρένα συναντήθηκαν σε μια γέφυρα με σχετική ταχύτητα σχεδόν 900 km/h.
Κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας 

Φτάστε γρηγορότερα στον προορισμό σας με τρένο: Στην Κίνα, ένα τρένο σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας λειτουργίας στις ράγες.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία China Railway (CR) δοκίμασε το τρένο υψηλής ταχύτητας CR450 EMU στον σιδηρόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Fuzhou-Xiamen στην επαρχία Fujian στη νοτιοανατολική Κίνα. Το τρένο έφτασε σε ταχύτητα 453 km/h στη γέφυρα πάνω από τον κόλπο Meizhou, είπε η CR . Πέρασε τη σήραγγα Haiwei με 420 km/h.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών χρησιμοποιήθηκαν δύο τρένα που ταξίδευαν με παρόμοιες ταχύτητες και συναντήθηκαν μεταξύ τους. Τα τρένα συναντήθηκαν στη γέφυρα Meizhou με σχετική ταχύτητα 891 km/h.

Τα ταχύτερα τρένα της Κίνας ταξιδεύουν με 350 km/h

Τα ταχύτερα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή με ταχύτητα 350 km/h, για παράδειγμα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας από το Πεκίνο προς τη Σαγκάη, τη διαδρομή Πεκίνο προς Τιαντζίν ή τη διαδρομή Chengdu προς Chongqing. Για σύγκριση: Το ταχύτερο τρένο της Deutsche Bahn είναι το ICE 3, το οποίο είναι εγκεκριμένο για τελική ταχύτητα 330 km/h. Σε τακτικά δρομολόγια, τα τρένα ταξιδεύουν με 300 km/h στη Γερμανία και 320 km/h στη Γαλλία. Το ρεκόρ ταχύτητας στον σιδηρόδρομο κατέχει ένα γαλλικό TGV. Ανακατασκευάστηκε ειδικά και έφτασε τα 574,8 km/h.

Η Κίνα επεκτείνει μαζικά το σιδηροδρομικό της σύστημα υψηλής ταχύτητας εδώ και χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων τρένων όπως το CR450 EMU. Η υποδομή θα ανοικοδομηθεί επίσης για το σκοπό αυτό, ανέφερε η εφημερίδα China Daily . Ορισμένες νέες γραμμές υψηλής ταχύτητας έχουν ήδη σχεδιαστεί έτσι ώστε τα τρένα να μπορούν να κινούνται με υψηλότερες ταχύτητες σε αυτές στο μέλλον.

golem.de
sidirodromikanea.blogspot.com/