Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Η σιδηροδρομική σύνδεση Σερβίας-Ουγγαρίας ανοίγει ξανά μετά από γενική επισκευή


 
Μια σιδηροδρομική γραμμή μήκους 26,63 χιλιομέτρων που συνδέει την πόλη Subotica της βόρειας Σερβίας και την πόλη Szeged στη νότια Ουγγαρία άνοιξε ξανά για επιβατική κίνηση μετά από ανακατασκευή, δήλωσε το υπουργείο υποδομών της Σερβίας.

«Από σήμερα έχουμε πέντε τρένα την ημέρα από Σουμπότιτσα προς Σέγκεντ και αντίστροφα, κάτι που θα ωφελήσει πολύ τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές των συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γκόραν Βέσιτς σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

«Σχεδιάζουμε επίσης την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Subotica-Baja», πρόσθεσε ο Vesic.

Είπε ότι οι εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή Novi Sad-Subotica μήκους 108 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2024. Η διαδρομή είναι μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη με τη σερβική πρωτεύουσα Βελιγράδι.

Η σιδηροδρομική γραμμή Subotica-Szeged επρόκειτο αρχικά να ανοίξει για επιβατική κίνηση τον Νοέμβριο του 2022, αλλά η προθεσμία μετατέθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023. Ωστόσο, η εκτόξευση καθυστέρησε για άλλη μια φορά, καθώς τα έργα στο ουγγρικό τμήμα του σιδηροδρόμου δεν είχαν ολοκληρωθεί .

Η ανακατασκευασμένη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας θα επιτρέψει ταχύτητες τρένων έως και 120 km την ώρα.

Η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και πραγματοποιήθηκε από κοινοπραξία που αποτελείται από τη ρωσική εταιρεία RZD International και τη Σερβική Karin Komerc.

seenews.com
sidirodromikanea.blogspot.com