Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Νέο νυχτερινό τρένο Παρίσι-Βερολίνο σε προετοιμασία εκκίνησης



Εικόνα: Αυστριακό τρένο ύπνου Nightjet στην πλατφόρμα. (Φωτογραφία μέσω OBB)

Νυχτερινό κρεβατάδικο τρένο που θα συνδέει το Παρίσι και το Βερολίνο θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, σχεδόν μια δεκαετία μετά το τελευταίο νυχτερινό τρένο που ταξίδεψε μεταξύ των πόλεων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους (OBB).

Όπως αναφέρει το Euronews , η νέα υπηρεσία OBB Nightjet πρόκειται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ τα τρένα έχουν επίσης προγραμματιστεί να κάνουν στάσεις στο Στρασβούργο, το Μάνχαϊμ, την Ερφούρτη και το Χάλε.

Ο ιστότοπος ανέφερε επίσης ότι τα τρένα OBB Nightjet αναμένεται να αναχωρήσουν από το Παρίσι στις 7:12 μ.μ. και να φτάσουν στο Βερολίνο στις 8:26 π.μ., ενώ τα τρένα από Βερολίνο προς Παρίσι αναμένεται να αναχωρήσουν στις 20:18 και να φτάσουν στις 10:24 π.μ. .

Ο Bernhard Rieder, εκπρόσωπος της OBB, δήλωσε σε δελτίο τύπου "Αυτές οι συνδέσεις θα εκτελούνται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια καθημερινά ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2024".

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα, θα μπορείτε να κοιμηθείτε και να ονειρευτείτε την ημέρα που μόλις περάσατε στην Πόλη του Φωτός πριν ξυπνήσετε στην πολυσύχναστη καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας. Ή αντιστρόφως.

Το Παρίσι και το Βερολίνο δεν συνδέονται προς το παρόν με απευθείας τρένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει επίσης. Η OBB ανακοίνωσε ότι μια ημερήσια σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των πόλεων θα πρέπει να είναι λειτουργική μέχρι το τέλος του 2024.

Ο δεδηλωμένος στόχος της OBB να διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών της Nightjet έως το 2030 συνεχίζει να φαίνεται όλο και πιο πιθανός καθώς η φιλόδοξη αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία συνεχίζει να προσθέτει νυχτερινά τρένα σε όλη την Ευρώπη.

Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι αυτά τα τρένα κάνουν στάση στην Ερφούρτη, καθώς αυτή η γοητευτική πόλη είναι ένα από τα αληθινά κρυμμένα πετράδια της Γερμανίας και οι τουριστικοί αριθμοί της θα πρέπει να ενισχύονται μόνο από αυτά τα νέα.

travelpulse.com