Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η Σαουδική Αραβία ξεκινά δοκιμές αμαξοστοιχίας υδρογόνου


 Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Arabia Railways (SAR) ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών αμαξοστοιχίας υδρογόνου.

Οι δοκιμές, που ορίστηκαν για τον Οκτώβριο, ήρθαν αφού η SAR και η γαλλική εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών Alstom υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης τον Σεπτέμβριο του 2022 για την κατασκευή τρένων υδρογόνου που ήταν κατάλληλα για χρήση στο βασίλειο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν επιχειρησιακά πειράματα και μελέτες για να διασφαλιστεί ότι τα τρένα είναι συμβατά με το περιβάλλον της Σαουδικής Αραβίας, ανοίγοντας το δρόμο για τη μελλοντική τους θέση σε λειτουργία, σύμφωνα με το SPA.

Η SAR ανακοίνωσε ότι αυτά τα τρένα αντιπροσωπεύουν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του βασιλείου να υιοθετήσει βιώσιμες τεχνολογίες μεταφορών.

Ο Saleh bin Nasser Al-Jasser, υπουργός Μεταφορών και Υπηρεσιών Logistics και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SAR, δήλωσε ότι η κίνηση ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής Μεταφορών και Επιμελητείας και αποτελεί μέρος του σχεδίου για να προχωρήσουμε προς μια πιο βιώσιμη μεταφορά σύστημα χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Ο Al-Jasser τόνισε τη δέσμευση της SAR στην Πράσινη Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επιδιώκει να αυξήσει την εξάρτηση του βασιλείου από την καθαρή ενέργεια, να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και να προστατεύσει το περιβάλλον.

english.news.cn