Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Τραγωδία - Τρένο σκοτώνει 5 εργαζόμενους του σιδηροδρόμου σε δυστύχημα στη βόρεια Ιταλία

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε περίπου 160 χλμ./ώρα όταν πέντε εργαζόμενοι σιδηροδρόμων σκοτώθηκαν στην περιοχή του Τορίνο.

Τρένο χτύπησε και σκότωσε πέντε εργάτες και τραυμάτισε άλλους δύο σε σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή του Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα (22:00 GMT) της Τετάρτης στον δήμο Brandizzo, μέρος της μητροπολιτικής περιοχής του Τορίνο, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με αναφορές, οι άνδρες εργάζονταν σε μια εταιρεία που εκτελούσε εργασίες για την αντικατάσταση τμημάτων της γραμμής τρένου, που συνδέει τις μεγάλες βόρειες πόλεις του Τορίνο και του Μιλάνου, όταν τους έπεσε σε ατμομηχανή που κινούσε άδεια βαγόνια από την Alessandria προς το Τορίνο. .

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ANSA και της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με περίπου 160 χιλιόμετρα την ώρα (σχεδόν 100 μίλια την ώρα) όταν συνέβη το περιστατικό.

Λέγεται ότι οι εργάτες σύρθηκαν για αρκετή απόσταση προτού σταματήσει το τρένο. Δύο από τους συναδέλφους τους που εργάζονταν κοντά κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο Paolo Bodoni, ο δήμαρχος του Brandizzo, είπε στην υπηρεσία ειδήσεων AGI ότι ένας υπάλληλος έκτακτης ανάγκης του είχε περιγράψει μια «ανατριχιαστική σκηνή, με ανθρώπινα λείψανα σε απόσταση 300 μέτρων».

«Είναι μια τεράστια τραγωδία», είπε.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα μπορούσε να υπήρξε κάποιο επικοινωνιακό λάθος», είπε, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Ο μηχανοδηγός ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά κατά τα άλλα δεν έπαθε τίποτα, ανέφερε η ANSA.

Ο διευθυντής υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιταλίας Rete Ferroviaria Italiana (RFI) εξέφρασε «βαθιά θλίψη» μετά το περιστατικό και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών εργαζομένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

aljazeera.com
sidirodromikanea.blogspot.com