Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Το υπέρ-τρένο hyperloop μεταξύ των μελλοντικών μέσων μεταφοράς. Βίντεο.


Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, εδώ και χρόνια, έχει αναφερθεί στην τεχνολογία hyperloop – ένα σύστημα μεταφοράς εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε έναν σωλήνα χαμηλής πίεσης. 

Τα ταξίδια με δίκτυα hyperloop θα μπορούσαν να προσφέρουν ταξίδια με απίστευτα υψηλές ταχύτητας που θα μπορούσαν να μεταφέρουν άτομα από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε 30 λεπτά, από το Πεκίνο στη Σαγκάη σε 60 λεπτά και από το Παρίσι στο Άμστερνταμ σε 90 λεπτά. Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, οι υποστηρικτές του hyperloop ισχυρίζονται πως έχει επίσης τη δυνατότητα να παρέχει μια φθηνότερη, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στη συμβατική μαζική μεταφορά. Την τελευταία δεκαετία, οι πρώτοι κινητήρες όπως η Musk’s The Boring Company, η Virgin Hyperloop (τώρα Hyperloop One) και η Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) σημείωσαν εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά αντιμετώπισαν και πολλές προκλήσεις, κυρίως από τις ρυθμιστικές αρχές, σχετικά με τη χρηματοδότηση και τις υποδομές, που απαιτούνται.

Αν και τα δίκτυα hyperloop μπορεί να απέχουν ακόμη μια δεκαετία, ενδεχομένως και δεκαετίες, πολλές καινοτόμες εταιρείες ωθούν την τεχνολογία προς τα εμπρός. Πλέον η HyperloopTT φέρεται να εργάζεται σε πιθανά έργα, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης «Μεγάλων Λιμνών» μεταξύ Σικάγο, Κλίβελαντ και Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με το Bloomberg. Η South China Morning Post αναφέρει πως η China Aerospace Science and Industry Corporation ολοκλήρωσε μερικές επιτυχημένες δοκιμές hyperloop στην επαρχία Shanxi τον Ιανουάριο του 2023. Επιπλέον, η Hardt Hyperloop στην Ολλανδία κατασκευάζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Hyperloop για επιδείξεις και δοκιμές υψηλής ταχύτητας. Επίσης η TransPod με έδρα το Τορόντο ελπίζει να φέρει την τεχνολογία hyperloop στον Καναδά. Μέχρι το 2025, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σύνδεση με ταχύτητα 620 μιλίων ανά ώρα μεταξύ του Κάλγκαρι και του Έντμοντον, συνδέοντας τις δύο πόλεις σε 45 λεπτά. Ενδεχομένως να πρόκειται για ένα όνειρο, ενδεχομένως όμως να πρόκειται για μια κίνηση που θα μεταμορφώσει τα ταξίδια όπως τα ξέρουμε.

newsbeast.gr
sidirodromikanea.blogspot.com