Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ινδία: Επιβάτες τρένου εκτελούν γιόγκα με την καθοδήγηση δασκάλου. Βίντεο

Ο γκουρού της γιόγκα Krishna Kant Mishra καθοδήγησε τους επιβάτες να κάνουν γιόγκα σε καθιστικές στάσεις σε κάθε βαγόνι.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο τρένο Bhopal-Delhi Vande Bharat.

Οι επιβάτες που ταξίδευαν από το Μποπάλ στο Δελχί με το Vande Bharat Express την Τετάρτη έκαναν γιόγκα στο τρένο με την ευκαιρία της 9ης Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα.

Ο κ. Mishra είπε: "Θέλω να δώσω το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα εκτελώντας άσανα γιόγκα σε καθιστή στάση με τους επιβάτες του Vande Bharat. Η πρωτοβουλία της Ημέρας Γιόγκα ξεκίνησε από τον Πρωθυπουργό Narendra Modi το 2014 και την πρώτη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα γιορτάστηκε το 2015. Έκτοτε γιορτάζεται συνεχώς κάθε χρόνο».

Ο Γκουρού της Γιόγκα προέτρεψε επίσης όλους να κάνουν τη γιόγκα μέρος της ζωής και εκτενείς ευχές για την Ημέρα της Γιόγκα.

Μιλώντας με την ευκαιρία, ο CM Chouhan είπε, "Σήμερα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα. Το εθνικό της πρόγραμμα οργανώνεται στο Jabalpur. Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Narendra Modi, ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται υπό την επιρροή της Yoga."

"Η μέθοδος της γιόγκα είναι για την ευημερία του κόσμου και η ευημερία του κόσμου είναι το κύριο μάντρα της Ινδίας. Η πρώτη ευτυχία είναι ένα υγιές σώμα και δεν υπάρχει καλύτερο μέσο από τη γιόγκα για ένα υγιές σώμα. Υπάρχει ανάγκη να κάντε γιόγκα καθημερινά, όχι μόνο την ημέρα της γιόγκα. Το να είσαι υγιής είναι επίσης η μεγαλύτερη υπηρεσία προς το έθνος. Με το να είμαστε άρρωστοι, γινόμαστε βάρος για τη χώρα", δήλωσε ο CM Chouhan.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών της Madhya Pradesh Narottam Mishra συμμετείχε στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα με κρατούμενους στην κεντρική φυλακή Bhopal. Ο βουλευτής του Κόμματος Bharatiya Janata (BJP) από την εκλογική περιφέρεια Indore, Shankar Lalwani έκανε επίσης γιόγκα με κρατούμενους της κεντρικής φυλακής Indore με την ευκαιρία.
Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου παγκοσμίως. Λειτουργεί ως πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολυάριθμα οφέλη της γιόγκα και την προώθηση της ολιστικής προσέγγισής της στη σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία.

ndtv.com
sidirodromikanea.blogspot.com