Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Η Alstom κατασκευάζει νέο αμαξοστάσιο για συντήρηση τρένων στο Βουκουρέστι


Η πολυεθνική εταιρεία παραγωγής τροχαίου υλικού Alstom κατασκευάζει μια νέα εγκατάσταση στο κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης τρένων για την Αρχή Μεταρρύθμισης Σιδηροδρόμων (ARF), δήλωσε στο News.ro ο Gian Luca Erbacci, πρόεδρος της Alstom για την Ευρώπη 

«Για να πραγματοποιήσουμε τη συντήρηση των [37] τρένων που θα παραδώσουμε στο ARF, επενδύουμε σε ένα νέο αμαξοστάσιο που θα βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου», είπε.

Η σύμβαση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2022, όταν αγοράστηκαν 20 τρένα InterRegio και επεκτάθηκε με επιπλέον 17 μονάδες. Οι πρώτες μονάδες της συνολικής παραγγελίας των 37 τρένων παράγονται στο εργοστάσιο στην Πολωνία.

Το πρώτο μέρος της επένδυσης στο αμαξοστάσιο θα είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου έτους. Όμως η πλήρης δομή θα ολοκληρωθεί πλήρως το 2025 όταν η εταιρεία θα ξεκινήσει την παράδοση τρένων, τα οποία είναι ήδη υπό κατασκευή.

Η Alstom θα προμηθεύσει επίσης 13 νέα τρένα Metropolis για την 5η Γραμμή του μετρό του Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο σύμβασης άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με δυνατότητα παράδοσης 17 ακόμη τρένων στο μέλλον.

Η Alstom δραστηριοποιείται στη Ρουμανία από το 1994 και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1.200 υπαλλήλους στο Βουκουρέστι, το Cluj-Napoca και το Brasov.

Η εταιρεία παρέχει για σχεδόν 20 χρόνια τη συντήρηση του στόλου του μετρό του Βουκουρεστίου. Επιπλέον, έχει σε εξέλιξη πολλά έργα αποκατάστασης σιδηροδρόμων για τη ρουμανική εταιρεία σιδηροδρόμων CFR.

insider.com
(Πηγή φωτογραφίας: JP | Dreamstime.com )

sidirodromikanea.blogspot.com