Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τα καλύτερα ευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο για αυτό το καλοκαίρι

Η αναζωπύρωση των ταξιδιών με τρένο παρέχει πιο πράσινους –και συχνά φθηνότερους– τρόπους για να εξερευνήσετε την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, ήταν γεμάτος ώθηση για διαδρομές τρένων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Η μετακίνηση μεταξύ προορισμών σιδηροδρομικώς θεωρήθηκε ως ένας άνετος και βολικός τρόπος ταξιδιού.

Αλλά η έλευση του αεροπλάνου άφησε τις περισσότερες σιδηροδρομικές διαδρομές στα "κρύα του λουτρού"

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για ξεχασμένες διαδρομές, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις για τις πτήσεις. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρονται τώρα περισσότερα τρένα για νυχτερινά τρένα, καλύτερες συνδέσεις και κάρτες αξίας.

Περισσότερο από το να ενώνεις τις κουκκίδες μεταξύ Α και Β, το ταξίδι με το τρένο αφορά εξίσου το ταξίδι, βλέποντας σκηνές να ξετυλίγονται μέσα από γυάλινα παράθυρα ενώ απολαμβάνεις το πιο αργό πέρασμα του χρόνου.

Αν θέλετε να βγείτε στις γραμμές αυτό το καλοκαίρι, ορίστε μερικές διακοπές για να δοκιμάσετε…

Σκηνικός σούπερ σταρ: Ελβετία


Διάρκεια: 9 ημέρες

Από τα χιονισμένα βουνά μέχρι τις αστραφτερές λίμνες, η στεριανή Ελβετία δεν έχει καμία έλλειψη από εκπληκτική θέα. Πάρτε τους όλους σε ένα σιδηροδρομικό ταξίδι σε όλη τη χώρα, κάνοντας στάση για διανυκτέρευση σε μια επιλογή από μπουτίκ ξενοδοχεία. Διασχίστε φαράγγια και παγετώνες κατά μήκος των υψηλότερων σιδηροδρομικών μονοπατιών της Ευρώπης στη σιδηροδρομική γραμμή Bernina Express, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και θαυμάστε την ομορφιά των Άλπεων στο Glacier Express. Η διαδρομή απαγόρευσης πτήσεων περνά από τη Ζυρίχη, το Ζερμάτ, το Σεντ Μόριτζ, το Λουγκάνο, τη Λουκέρνη και καταλήγει στη Ντιζόν, μια από τις πρωτεύουσες του κρασιού της Γαλλίας.

Επιλογή προσκυνητή: Ισπανία

Διάρκεια: 9 νύχτες

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα επίπεδα φυσικής κατάστασης ή 30 ημέρες να αφιερώσετε, επιλέξτε να κάνετε τη διάσημη προσκυνηματική διαδρομή της Βόρειας Ισπανίας σιδηροδρομικώς. Διασχίστε πέντε γαστρονομικά πλούσιες πόλεις που παρουσιάζονται στο κλασικό Camino de Santiago, περνώντας μέσα από τις τεράστιες πεδιάδες της κεντρικής περιοχής μέχρι τα ποτάμια και τις απότομες πλαγιές της Ribeira Sacra και τελικά καταλήγοντας στα καταπράσινα τοπία της Γαλικίας. Επισκεφθείτε το Μπιλμπάο, το σπίτι του Γκούγκενχαϊμ, το Μπούργκος, τη γενέτειρα του Ελ Σιντ, το Λεόν, με αρχιτεκτονική του Αντόνι Γκαουντί, και λιγότερο γνωστό Monforte de Lemos – ένα φρούριο που έχει μετατραπεί σε παράδεισο, όπου μπορείτε να μείνετε τη νύχτα.

Διαδρομή στο ρομάντζο: Ιταλία


Διάρκεια: 9 ημέρες

Διασχίζοντας τη χώρα, ένα δίκτυο σιδηροδρομικών συνδέσεων συνδέει μερικές από τις πιο διάσημες πόλεις της Ιταλίας. Προσθέστε ένα επιπλέον στρώμα αγάπης σε μέρη που έχουν ήδη βυθιστεί στον ρομαντισμό, απολαμβάνοντας έναν τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Ξεκινήστε ένα ταξίδι στις πλωτές οδούς της Βενετίας, εξερευνώντας την ιστορία και την αρχιτεκτονική του Serenissima και μετά συνεχίστε στη Βερόνα, όπου εκτυλίχθηκε μια από τις πιο διάσημες τραγωδίες αγάπης. Επισκεφθείτε σημεία που παρουσιάζονται στον κλασικό Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, πριν κατευθυνθείτε στις αστραφτερές όχθες της λίμνης Γκάρντα. Όποιος νιώθει ενεργητικός μπορεί να κατευθυνθεί στα βουνά των Δολομιτών για υπέροχη θέα στη λίμνη.

Κλασικό vintage: Γαλλία

Διάρκεια: 6 νύχτες

Δεν υπάρχει κίνδυνος να υπερβείτε το όριο σε ένα ταξίδι με θέμα το κρασί με τρένο. Από τις σπηλιές σαμπάνιας του Épernay μέχρι τους αμπελώνες του Μπορντό, ανακαλύψτε πού παράγονται μερικές από τις καλύτερες γαλλικές σοδειές. Ξεκινώντας από το ιστορικό Reims, κάντε μια ξενάγηση στη γοτθική αρχιτεκτονική της πόλης. Στη συνέχεια, συνεχίστε στο χωριό Hautvillers, όπου ο μοναχός Dom Pérignon ανακάλυψε για πρώτη φορά τη διαδικασία παραγωγής κρασιού της σαμπάνιας, για μια ολοήμερη περιήγηση Ανακάλυψης Σαμπάνιας. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικά ποδήλατα για να εξερευνήσετε τους αμπελώνες του Médoc και ολοκληρώστε το ταξίδι με στυλ με μια επίσκεψη στο Saint-Émilion, την παλαιότερη οινοπαραγωγική περιοχή της περιοχής του Μπορντό.

theportugalnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com