Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν ομιλία του Χίτλερ ακούστηκε από τα μεγάφωνα τρένου


Η διάδοση της ναζιστικής προπαγάνδας στην Αυστρία είναι ποινικό αδίκημα. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν από την αστυνομία αφού εξέτασαν βίντεο από τις κάμερες του τρένου.

Δύο Αυστριακοί άνδρες κατηγορήθηκαν για τις ομιλίες του ηγέτη των Ναζί Αδόλφου Χίτλερ σύμφωνα με πληροφορίες που παίχτηκαν στο σύστημα μεγαφώνων ενός τρένου.

«Heil Hitler» και «sieg heil» ήταν μεταξύ των φράσεων που φέρεται να ακούστηκαν μέσω του συστήματος σε ένα τρένο που ταξίδευε μεταξύ Μπρέγκεντς και Βιέννης, μετέδωσε η αυστριακή υπηρεσία ειδήσεων APA.
Ένας βουλευτής του Αυστριακού Κόμματος των Πρασίνων, που βρισκόταν στο τρένο, έγραψε στο Twitter "Στο RailJet 661, αρκετές κλήσεις του "Sieg Heil" μόλις μεταδόθηκαν μέσω του συστήματος μεγαφώνων! 

«Ελπίζω να υπάρξει αναφορά και διευκρίνιση το συντομότερο δυνατό!»

Πρόσθεσε σε μια απάντηση σε άλλο χρήστη του Twitter: "Πρώτα εντελώς παράλογα πράγματα, ακόμα και αστεία πράγματα και ξαφνικά μια ομιλία του Χίτλερ και κραυγές σωτηρίας. Ήταν αρκετά ανησυχητικό. Ο συνοδός του τρένου δεν ήξερε πια τι να κάνει."
Οι ύποπτοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, εντοπίστηκαν από την αστυνομία που εξέτασε βίντεο από κάμερες στο τρένο.
Η διάδοση της ναζιστικής προπαγάνδας στην Αυστρία είναι ποινικό αδίκημα.
Υποψιάζονται ότι βρίσκονται πίσω από δύο άλλα παρόμοια περιστατικά την περασμένη εβδομάδα στη χώρα, αν και δεν είναι σαφές εάν αφορούσαν ναζιστικά συνθήματα.
Σύμφωνα με το APA, το ζευγάρι πιστεύεται ότι άνοιξε τις καμπίνες ενδοεπικοινωνίας με ένα κλειδί που ανήκει σε υπαλλήλους των σιδηροδρόμων.

news.sky.com
sidirodromikanea.blogspot.com