Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Η Αμερική πλήττεται από έναν "σιδηροδρομικό πόλεμο"


Οι ΗΠΑ δέχονται επίθεση εκ των έσω

Εδώ και μήνες συμβαίνει κάτι παράξενο στους σιδηροδρόμους των ΗΠΑ, που μοιάζει με ανταρτοπόλεμο: τα τρένα εκτροχιάζονται το ένα μετά το άλλο.

Σχεδόν όλοι οι εκτροχιασμοί αφορούν αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Στις 3 Φεβρουαρίου, δεκάδες βαγόνια που μετέφεραν τοξικά χημικά εκτροχιάστηκαν κοντά στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο. Εκτός από το χλωριούχο βινύλιο, διέρρευσαν στο περιβάλλον ακρυλικό αιθύλιο και ισοβουτυλένιο, σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης.

Με την έναρξη της Άνοιξης, ο αριθμός των εκτροχιασμών τρένων άρχισε να αυξάνεται καταστροφικά. Ατυχήματα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά (μαζί με καταστροφές σε εργοστάσια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής) στο Μίσιγκαν, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μοντάνα, την Ουάσιγκτον, τη Μινεσότα, τη Νέα Υόρκη, το Μέιν...

Στο Ρέιμοντ της Μινεσότα εκτροχιάστηκε το βράδυ της 30ής Μαρτίου τρένο που μετέφερε, μεταξύ άλλων, αιθανόλη, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο εκπρόσωπο της σιδηροδρομικής εταιρείας BNSF. Μετά από μια τεράστια πυρκαγιά στα βαγόνια της αιθανόλης, άρχισε η εκκένωση των κατοίκων της περιοχής.

Στις 2 Απριλίου, ένα τρένο φορτωμένο με τοξικές ουσίες εκτροχιάστηκε στη βορειοδυτική Μοντάνα. Το περιεχόμενο τουλάχιστον 25 βαγονιών χύθηκε σε κοντινό υδάτινο σώμα, στον ποταμό Clark Fork.

Λίγες ώρες πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μοντάνα, έγινε γνωστό ότι αρκετοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου που προσπάθησαν να σιωπήσουν τις συνέπειες της συντριβής του τρένου στις 3 Φεβρουαρίου στο Οχάιο αρρώστησαν σοβαρά. Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν: επτά ερευνητές που δεν βρήκαν σημάδια απελευθέρωσης επιβλαβών ουσιών ως αποτέλεσμα συντριβής τρένου με χημικά στο Οχάιο δηλητηριάστηκαν από τοξικές ουσίες.

Στις 8 Απριλίου, πέντε βαγόνια της Norfolk Southern Railway Company εκτροχιάστηκαν σε γέφυρα κοντά στο νησί Μπρούνοτ στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν τα επακόλουθα, επειδή η σήραγγα στην οποία κόλλησε το τρένο ήταν "πολύ στενή". Αρκετά βαγόνια είχαν επίσης κολλήσει στη σήραγγα εξαιτίας του συμβάντος.

Το πρωί της 10ης Απριλίου, ένα βυτιοφόρο με άγνωστο περιεχόμενο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Bisley, στην κομητεία Fort Bend του Τέξας. Η ατμομηχανή, για άγνωστο λόγο, εμβόλισε μια εμπορική αμαξοστοιχία σε παρακείμενη γραμμή. Το ABC News παρείχε πλάνα που δείχνουν το βυτιοφόρο τρένο να καταρρέει στο πλάι. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα. Την ίδια ημέρα στο Τέξας, κοντά στο Ντίμιτ, μια έκρηξη και πυρκαγιά στο South Fork Dairy σκότωσε περισσότερα από 18.000 βοοειδή. Σύμφωνα με το Sky News, ο αριθμός των νεκρών ζώων ανερχόταν περίπου στο 20% του συνόλου των βοοειδών που σφάζονται καθημερινά στην Αμερική.

Στις 12 Απριλίου, το Fox μετέδωσε μια μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και αποθήκευσης πλαστικών στο Ρίτσμοντ των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών (Ιντιάνα). Ένα τεράστιο σύννεφο τοξικού καπνού εντοπίστηκε σε απόσταση έως και δώδεκα χιλιομέτρων. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες κάτοικοι των οποίων τα σπίτια βρίσκονταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πυρκαγιά διατάχθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Η πολιτειακή αστυνομία της Ιντιάνα δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πρώην εργοστάσιο της Hoffco, το οποίο φαίνεται να έχει κλείσει από το... 2009.

Στις 15 Απριλίου, μια εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε στο Μέιν. Το ατύχημα συνέβη κοντά στη λίμνη Μάσχεντ, μια από τις μεγαλύτερες πηγές γλυκού νερού στη χώρα. Η δασική υπηρεσία του Μέιν δήλωσε ότι η αιτία μπορεί να ήταν "μια συσσώρευση πάγου και συντριμμιών που έλιωσαν". Παράλληλα, η υπηρεσία ανέφερε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου "προκάλεσε πυρκαγιά". Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σιδηρόδρομο της πολιτείας λίγο βόρεια του Ρόκγουντ, που συνορεύει με το μεγαλύτερο υδάτινο σώμα γλυκού νερού της πολιτείας, σύμφωνα με το Fox 23. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τον τόπο της καταστροφής.

Την ίδια ημέρα, στις 15 Απριλίου, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ρητίνης Pinova στο Brunswick της Τζόρτζια. "Η πυρκαγιά έχει πλέον περιοριστεί. Δεν υπάρχουν θύματα", ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας γύρω στις 10:00 π.μ., τονίζοντας: "Δεν υπάρχει άμεση ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια". Και λίγες ώρες αργότερα, ειδοποίησαν επίσης ότι "η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Πίνοβα συνεχίστηκε" και συμβούλευσαν όλους όσους βρίσκονταν σε ακτίνα ενός μιλίου να καταφύγουν επειγόντως "λόγω των συνθηκών ανέμου και καπνού". Μέχρι αργά το απόγευμα, οι νομαρχιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την εκκένωση. Ορισμένοι τοπικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι τέτοιες πυρκαγιές δεν ήταν ατύχημα, οι ΗΠΑ "δέχονται επίθεση εκ των έσω".

Στις 17 Απριλίου, ένα τρένο που μετέφερε θειικό οξύ σε δεξαμενές εκτροχιάστηκε κοντά στο Wood River του Ιλινόις. Σύμφωνα με την Alton Telegraph, 20 βαγόνια που μετέφεραν τις τοξικές χημικές ουσίες ανατράπηκαν κατά τη διάρκεια του εκτροχιασμού...

Με τη φανταστική συχνότητα εκτροχιασμών τοξικών τρένων, η Αμερική θα μπορούσε γρήγορα να γίνει ακατοίκητη. Πιστεύεται ότι τα τρένα ξεφεύγουν από τις γραμμές και εκτροχιάζονται μόνα τους, το ένα μετά το άλλο. Ωστόσο, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αγνοούν εξαιρετικά περίεργα περιστατικά που προηγούνται των ατυχημάτων, τα οποία υποδηλώνουν ότι δεν είναι τυχαία.

Κάτι παρόμοιο συνέβη στις 21 Απριλίου στην πολιτεία του Τέξας, όπου μάρτυρες κατέγραψαν σε βίντεο μια χαρακτηριστική σύγκρουση του τρένου με ένα φορτηγό με ρυμουλκούμενο, το οποίο ξαφνικά και υποτίθεται τυχαία σταμάτησε στις γραμμές. Η επερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία κρατήθηκε στις γραμμές και παρέσυρε το αυτοκίνητο. Αργότερα προέκυψε ότι ο άνδρας στο φορτηγάκι, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό του τρένου, "βγήκε εγκαίρως και δεν έπαθε τίποτα". Για να προστεθεί στον παραλογισμό, αναφέρθηκε ότι ο οδηγός επέζησε, παρόλο που το αυτοκίνητο διαλύθηκε...
Είναι ενδιαφέρον ότι ούτε οι Πράσινοι ούτε τα ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Και οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση συνεχίζουν να μας λένε ότι όλα είναι απολύτως ασφαλή. Την ίδια στιγμή, τα χημικά περιστατικά και τα σιδηροδρομικά ατυχήματα, σε συνδυασμό με σοβαρές πυρκαγιές όπως αυτή στο εργοστάσιο φαινόλης στο Τέξας, προκαλούν όλο και περισσότερο πανικό στο κοινό. Μετά τη θανάτωση χιλιάδων βοοειδών στο Τέξας στις 10 Απριλίου, υπάρχουν εισηγήσεις ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην έλλειψη τροφίμων.

Οι Αμερικανοί γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο για "επιθέσεις εκ των έσω", αλλά και για την απειλή κατά του βιομηχανικού τομέα στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί στη χειραγώγηση του νου επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τα όσα συμβαίνουν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, τόσο υπέρ όσο και κατά της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ορισμένοι προσπαθούν ρητά να ρίξουν την ευθύνη για τα προβλήματα της Αμερικής στους "δεξιούς" πατριώτες, που αναφέρονται ως "εγχώριοι τρομοκράτες".

Ο ασυνήθιστος "πόλεμος των σιδηροδρόμων" συμβάλλει στην προσέγγιση της "μεγάλης επανεκκίνησης" στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες...

America -is- hit -by -a -railroad -war
https://www.fondsk.ru/news/2023/04/26/ameriku-nakryvaet-relsovaja-vojna-59108.html

tokoutsavaki.net
sidirodromikanea.blogspot.com